D.Ü Hastaneleri normale döndü

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde uygulanan esnek ve uzaktan çalışma sisteminin dün itibariyle sonlandırıldığı bildirildi. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarında az sayıda veya uzaktan çalışan personel sistemi uygulaması 22 Mart tarihinden bu yana hayata geçirilmişti.

D.Ü Hastaneleri normale döndü

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde uygulanan esnek ve uzaktan çalışma sisteminin dün itibariyle sonlandırıldığı bildirildi.

Pandemi riskini en aza indirmek amacıyla hayata geçirilen bu önlem, Türkiye genelinde Koronavirüs vaka ve ölüm oranların düşüşe geçmesinin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında personel düzeni peyderpey normal şekline dönmeye başladı.

ESNEK VE UZAKTAN ÇALIŞMA DÜN BİTTİ

Öte yandan Dicle Üniversitesine bağlı hastanelerde de personel sisteminin eski haline döndüğü belirtildi. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekim Vekili Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU imzasıyla tüm anabilim dalı birimlerine gönderilen yazıda, personelin 4 Mayıs itibariyle esnek ve uzaktan çalışma sisteminin son bulduğunu kaydedildi.

Uygulamanın 22 Mart tarihinde başlatıldığının hatırlatıldığı resmi yazıda ş ifadelere yer verildi:

PERSONELLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

“Hastanelerimizde yürütülen sağlık hizmetlerinde artan iş gücü ihtiyacı nedeniyle personel ihtiyacı doğması ve buna bağlı yürütülen hizmetlerin aksamamasını teminen 22 Mart2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesinde belirtilen "... İdari İzinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamazlar ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevine dönmek zorundadırlar..." hükme istinaden, 04 Mayıs 2020 tarihi itibari ile hastanelerimizde Esnek ve Uzaktan Çalışma sistemi uygulanan birimlerde bu kapsam sonlandırılmıştır. Esnek ve Uzaktan Çalışma kapsamında çalışan tüm personelin belirtilen tarihten itibaren mesailerine gelmeleri hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, Hastaneler Başhekimi V.”

Kaynak: Diyarbakır Söz