Görüş Bildir

D.Ü'de hemşire ve memur darpedildi

Diyarbakır Dicle Üniversitesi(DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevli 3 hemşire ile bir sağlık memurunun, hasta yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi.

D.Ü'de hemşire ve memur darpedildi

DÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hematoloji Kliniği'nde görevli 3 hemşire ile bir sağlık memurunun, hasta yakını olan polis memuru, uzman çavuşun da aralarında bulunduğu 4 kişi tarafından darp edildiği ifade edildi. Klinik kapısında meydana gelen olay sonucu yerde sürüklenen ve aldığı darbeler neticesinde kafa travması geçiren hemşire Rabia Yeşim Önal, beyin cerrahisi kliniğinde tedavi altına alındı. 2 hemşire ile sağlık memuru ise ayakta tedavi edildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıyı Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Nurhak Ensarioğlu ile sendika üyeleri kınadı. Hastane poliklinikleri önünde basın açıklaması yapan Ensarioğlu, "Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet ve hakaret maalesef artık rutin bir hal almıştır. Dün akşam saatlerinde Dicle Üniversitesi Hastaneleri Hematoloji servisinde 3 hemşire arkadaşımız fiziksel saldırıya uğrayıp darp edildi. Sağlık-Sen olarak çalışanlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek bu çirkin olayları kınıyoruz ve soruna kadar takipçisi olduğumuzu belirtiyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi