Dünya mutfağı Diyarbakır'da

Diyarbakır turizminin daha canlanması amacıyla 22 milyon türk lirası maliyeti olan dünya mutfağı açıldı. Her yıl ortalama 1 milyon turist ağırlayan Diyarbakır’da özellikle yabancı turistlerin damak tadına hitap etme amacıyla dünya mutfağı açıldı. Diyarbakır’daki dünya mutfağında Meksika’dan Çin yemeklerine kadar her ülkenin mutfağı var.

Dünya mutfağı Diyarbakır'da

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Diyarbakır, başta ciğeri olmak üzere mutfağıyla insanları çekiyor. Girişimci Metin İlık, özelikle kentte gelen yabancılara ve yerli vatandaşın farklı mutfaklardan lezzetler tatması için Meksika mutfağından, Çin, İtalya olmak üzere Uzak Doğuya kadar mutfakları Diyarbakır'a taşıdı.

Yöresel yemeklerle büyüdüklerini söyleyen İlık, İstanbul'da bu tür mekanlarda rahatlıkla oturulabildiği ama Diyarbakır'da bulunamayan mekanı buraya da taşımak istediklerini söyledi.

22 MİLYON MALİYET

22 milyona yakın bir yatırım yaptıklarını ifade eden İlık, “Diyarbakır'ımız, son yıllarda güzel bir ivme yakaladı. Bizde bu yatırımımız gıda sektöründe, devamı gelirse farklı sektörlerde devam edeceğiz. Meksika, Çin, İtalya, Uzak Doğu mutfakları var” dedi.

1 MİLYON TURİST

Diyarbakır'a yılda 1 milyona yakın turist geldiğini aktaran İlık, “Hem Diyarbakır'a, hem misafirlerimize güzel bir hizmet vermek için dünya mutfağını, Happy Moons'u şehrimizle buluşturduk. Şu anda 50'ye yakın personelimiz çalışıyor. Personellerimiz eğitim aldıktan sonra işe başlıyor. Dışarıdan gelen yabancı evindeymiş gibi, ülkesindeymiş gibi istediği yemeği seçip yiyebiliyor. Şu anda 22 milyona dünya mutfağını Diyarbakır ile buluşturduk” diye konuştuk.

MEKSİKA MUTFAĞI

Şef Mehmet Aslan ise İtalya, Meksika, Rus mutfağıyla hizmet vermekte olduklarını belirterek, “Ağırlıklı olarak acı seven insanları bekliyoruz. Ağırlıklı Meksika mutfağıyla müşterilerimizi ağırlıyoruz. Farklı bir lezzet, farklı bir kültür” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler