Durak uygulaması taksicileri gerdi!

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nin ticari taksiler için getirdiği yeni durak uygulaması taksici esnafını gerdi. Dağkapı’da eski durak sahibi ile yeni duraktaki esnaf arasında kavga çıkan kavgada 2 kişi yaralandı.

Durak uygulaması taksicileri gerdi!

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nin ticari taksiler için getirdiği havuz ve durak uygulaması gerginliğe yol açtı.

Dağkapı semtinde bulunan eski durak sahibi ile Büyükşehir Belediyesi’nin projesi dahilinde kurulan yeni durak esnaflar arasında yer paylaşımı yüzünden kavga çıktı. Ailelerin karıştığı ve sopalar ile kesici aletlerin kullandığı kavgada 2 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı.

Daha önce para vererek aldıkları durakların Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan sistemde devre dışı bırakılması üzerine mahkemeye başvuran eski durak sahipleri mahkeme tarafından haklı görüldü.

MAHKEME KARARINA RAĞMEN

Ancak Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararına karşılık encümen ve UKOME yoluyla yeni kararlar aldı. Mahkeme kararına rağmen eski durağın boşaltılmasını isteyen belediye organlarının tutumu esnafı birbirine düşürdü. Belediyenin getirdiği sisteme göre kurulan yeni durak çalışanları ile eski durağın sahipleri karşı karşıya geldi. Sözlü tartışmayla başlayan gerilim kavgaya dönüştü. Çok sayıda kişinin karıştığı kavga daha sonra olay yerine gelen emniyet güçleri tarafından sona erdirildi.

‘BİZİ MAĞDUR ETTİLER’

İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen esnaflar, TİTAK’ın da araya girmesiyle barıştırıldı. TİTAK, durak sahipleri ile belediyeyi bir araya getirerek sorunu çözme sözü verdi.

Eski durak sahipleri, belediyenin hukuksuzluk yaptığına dikkat çekerek mahkeme kararının tanınmamasına tepki gösterdi. Mağdur edildiklerini belirten eski durak sahipleri,”Ya maddi olarak kaybımızı karşılasınlar ya da bizi de bu sisteme dahil etsinler. Mahkeme kararını tanımamak zorbalıktır. Belediyenin tutumu esnafı birbirine düşürdü. ” diyerek belediyeye tepki gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz