Duvar kavgası cinayet getirdi

Eğil'de iki aile arasında "bahçe duvarı örülmesi" nedeniyle çıkan kavgada kan aktı. Fahrettin Memiş öldü, karşı taraftan Nizam Memiş ise yaralandı.

Duvar kavgası cinayet getirdi

Eğil ilçesi, Bahşiler Mahallesi'nde önceki akşam komşu ve akraba olan Memiş ailesinin fertleri arasında bahçe duvarı örülmesi nedeniyle kavga çıktı. Silahların kullanıldığı kavgada Fahrettin Memiş hayatını kaybederken, Nizam Memiş ise ağır yaralandı. Yaralının tedavisi ise sürürken, olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı, Başişler mahallesinde geçici karakol oluşturuldu.

Eğil ilçesinde, akraba iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 37 yaşındaki Fahrettin Memiş öldü, karşı taraftan 65 yaşındaki Nizam Memiş ise yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Eğil ilçesi, Bahşiler Mahallesi'nde önceki akşam komşu ve akraba olan Memiş ailesinin fertleri arasında bahçe duvarı örülmesi nedeniyle tartışma çıktı.

TARTIŞMA KAVGA DÖNÜŞTÜ

Tartışma kısa sürede büyüyerek, silahlı kavgaya dönüştü. Ailenin fertlerinin karışmasıyla büyüyen silahlı kavgada Fahrettin Memiş ve karşı taraftan olan Nizam Memiş ağır yaralandı.

BİR KİŞİ ÖLDÜ, BİR KİŞİ YARALI

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ve ambulans sevk edildi.  Taraflar arasındaki kavga ve çatışma güçlükle sonlandırırken, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından yaralılar Eğil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen Fahrettin Memiş kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

KÖYDE KARAKOL OLUŞTURULDU

Nizam Memiş ise daha sonra Diyarbakır'a sevk edilerek Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bahşişler köyünde yaşanan gerginlik devam ederken, Fahrettin Memiş'in cenazesi dün sabah geniş güvenlik önlemleri altında toprağa verildi. Jandarma bölgede geçici karakol oluştururken, bazı kişiler de gözaltına alındı. Soruşturma ise sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz