Görüş Bildir

Ekmeğe flaş zam

Ekmeğe flaş zam

Ekmeğe flaş zam

Diyarbakır'da ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapıldı. Fahiş zam oranı, büyük tepki görürken, bazı fırıncılar da zam oranını yüksek buldu.

Edinilen bilgiye göre, 16 Ocak 2012 tarihinde alınan zam kararı uygulanmaya başladı. Fırıncılar Odası Başkanı Şahin Güler ile Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (DESOP) Başkanı Alican Ebedinoğlu imzalı yeni fiyat listesi fırınlara asıldı. Fırıncılar ekmeği 1 Lira'ya satarken, yapılan zamla birlikte 1 Lira 25 Kuruş'tan satmaya başladı.

ZAM'A VATANDAŞ TEPKİLİ

Selim Güneyli ile A. Samet Varlı isimli vatandaşlar, yapılan zamma tepki göstererek, kent genelinde fiyatların değişiklik gösterdiğini, ekmeğin lüks semtlerde yüksek fiyattan satıldığını savundu. Artık ucuz ekmek satan fırınlardan ekmek alacaklarını belirten Selim Güneyli ile A. Samet Varlı, "Vatandaşın mağduriyetini düşünen yok. Fırıncılarla görüşüyoruz güya eskiden 400 gram olan ekmeği 480 gram yapmışlar ondan sonra fiyatını 1 lira 25 kuruşa çıkarmışlar. Biz bu sisteme inanmıyoruz.

SEMTLERE GÖRE ZAM OLUR MU

Çünkü Diyarbakır'da bazı fırınlar ekmeği 5 Kuruş'tan bazıları hala 75 Kuruş'tan satıyorlar. Yani işin doğrusu lüks semtlerde ekmek pahalanmış. Ama kontrol mekanizması olmayan kentimizde ekmek fiyatları zig zag çizmekte. Ofis, Yenişehir gibi semtlerde ekmek 1 lira 25 kuruş. Ama kentin diğer birçok iç kesiminde ekmek daha ucuz. Bizler ekmek gramajının artmasını değil, aynı eski fiyatta satılmasını istiyoruz. Fırıncıların sisteminden bir şey anlamadık. Biz yine eski fiyatları istiyoruz" dedi.  Fırıncılar Odası Başkanı Şahin Güler de, "Maliyetlerin yüksek oluşu nedeniyle ekmek gramajını yükselterek fiyatlarını artırdık" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi