Ekmeğe zam!

İğneden ipliğe yağmur gibi zam yağarken, fakirin tek gıdası olan ekmekte Diyarbakır'da zamdan nasibini aldı. 600 gramlık pide ekmeği 5 lira oldu.

Ekmeğe zam!

Son dönemlerde peş peşe yağmur misali iğneden ipliğe gelen zamların yarattığı hayat pahalılığı toplumda infial yaratacak noktaya gelirken, fakirin ve yoksulun tek gıda maddesi olarak gösterilen Ekmek'te zamlardan nasibini aldı. Diyarbakır'da ekmek fiyatlarına zam yapıldı.

EKMEĞE ZAM GELDİ

9 Kasım 2021 tarihinde Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Diyarbakır Fırıncılar Odası Başkanlığının 80 sayısı kararıyla alınan zam kararı, Diyarbakır'daki fırıncılara tebliğ edildi. Ekmekteki yeni tarife şöyle açıklandı.

İŞTE ZAM ORANLARI

200 gram somun ekmek ile lavaş ve çeşitleri 1.75 kuruşa, 400 gram tırnaklı pide, tam buğday, kepekli, tandır vb ekmek fiyatı ise 3.50 kuruş.

EKMEK 3.5 LİRA OLDU

600 gram pide ekmek, 400 gram çavdar, mısır, bulgu ve çeşitleri de ile 200 gram yağlı ekmek 5 liraya çıktı. 100 gram çörek, simit, poğaça ürünleri ise 2.50 kuruşa yükseldi.

ZAMA FARKLI BAKIŞ

Bu arada, 0,70 gram hamur (lahmacun) pişirme ile 1 adet ev ekmeği pişirme ücreti de, 1.50 kuruşa çıkarıldı.

Öte yandan,  gelen zama vatandaşların bir kesimi tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise "herşeye zam geldi, ekmeğe de zam gelmesi" normal diyerek, karşıladı. Ayrıca, ekmek zammından daha çok fırınlardaki hijyenik ortamın denetim altına alınması istendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler