Ekmek zamlandı

Diyarbakır’da toplu ulaşımdan sonra ekmeğe de zam geldi. Bugünden geçerli olmak üzere 400 gramlık ekmek 10 lira oldu. Diyarbakır’da bayram öncesi karara bağlanan ve bayramdan hemen sonra uygulamaya sokulan, minibüs, halk otobüsü ve taksi fiyatlarına yapılan zamlardan bugünden itibaren Ekmeğe de zam yapıldı. 8 liraya satılan 400 gramlık pide ve lavaş ekmek 10 liraya çıkarıldı. Zamlı ekmek satışı bugünden geçerli olacak.

Ekmek zamlandı

Diyarbakır’da kurban bayramı sonrası zamlar yağmur gibi yağmaya başladı. Toplu taşıma ücretlerine yapılan ve bayram sonrası geçerli olan zamdan sonra Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının önerisi ile Diyarbakır Valiliğinin onayıyla, ekmek fiyatına da zam yapıldı.

Alınan karar gereği, 8 liradan satılan 400 gramlık pide ve lavaş ekmek bugünden itibaren 10 liraya satılacak. Alınan karara göre ekmek fiyatları şöyle;

YENİ EKMEK FİYATI

400 gramlık pide, lavaş, kepekli ve tam buğday ekmek 10 lira..

200 gramlık somun ekmek 5 lira.

200 gramlık papatya, örük vb ekmek çeşitleri 5 lira

200 gramlık susamlı somun ekmek çeşitleri 6 lira

600 gramlık Diyarbakır Ekmeği 15 lira.

200 gramlık yağlı ekmek çeşitleri 12 lira.

100 gramlık çörek, simit, poğaça 6 lira

100 gramlık tost ve hamburger ekmeği 2.5 lira

0.70 gramlık lahmacun pişirme 5 lira

1 adet ev ekmeği pişirme ücreti 4 lira

ZAMLARA GEREKÇE

Zama gerekçe olarak asgari ücretin artışı, un fiyatlarına yapılan zam gösterildi. Zam Diyarbakır’da tepkiye yol açtı, vatandaşlar hükümetin acilen hayat pahalılığına dur demesi gerekti çağrısında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz