Görüş Bildir

El sanatları sergisi

Diyarbakır’da, engelli destek merkezinde mesleki eğitim alan kursiyerler, atölye çalışmalarının ürünlerini sergiledi.

El sanatları sergisi

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark Sergi Salonu’nda yapılan el sanatları sergisi açılışına Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muazzez Onuk Özder, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Metin Kılavuz, İHD aktivisti Reyhan Yalçındağ ve belediye meclis üyeleri katıldı.

                                                               

EL SANATLARI SERGİSİ

Sergide, çoğunluğunun engelli kadınların oluşturduğu takı tasarımı, ahşap boyama ve deri işleme atölyesinde ortaya çıkartılan ürünler sergilendi. Üç atölyeden faydalanan toplam 73 engelli ve engelsiz kursiyere katılım belgesi verildi. Haziran ayına kadar devam edecek bu atölye çalışmalarında katılımcılara hem meslek edinme, el becerileri kazandırma, hem de terapi ve üretime katkı sunuluyor. Bu atölyelerde engelli kursiyerlerin, engelsiz gruplarla çalışmaları, sosyal yaşamın içinde üretime katkıda bulunmaları, ilgi toplamalarına, daha kaliteli zaman geçirmelerine, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına ve özgüvenlerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Kursiyerlerin bu çalışmalarını atölyelerin yanı sıra malzemeyi temin edip evlerinde ya da oluşturabilecekleri farklı bir ortamda da yapma ve pazarlarını oluşturma şansına sahip olduğu belirtildi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi