Elçi'den kalan dosyalara kızı bakacak

"Baba lütfen gitme!" feryadıyla hafızalara kazınan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin kızı Nazenin Elçi, babasının yarım bıraktığı faili meçhul dosyalarını takip etmek için hukuk okuyacağını belirtti.

Elçi'den kalan dosyalara kızı bakacak

Sur ilçesinde, Dört ayaklı minarenin ayakları altında vurularak katledilen Diyarbakır barosu Başkanı Tahir Elç'nin kızı Nazenin Elçi, babası gibi avukat olup onun mesleğini yapacağını söyledi. Sürekli faili meçhul cinayetlerin konuşulduğu bir evde dünyaya gelen ve şuan Robert Koleji'nde okuyan Nazenin, babasının erken veda ettiği dosyalarına bakmaya hazırlanıyor. Babasının sürekli kendisini mutlu etmek için çabaladığını anlatan Nazenin, "Hep biz yeni şeyler görelim, bir şey öğrenelim diye uğraşıyordu. Kardeşim, annem ve benimle zaman geçirmeyi çok seviyordu. Hep elinden geleni yapıyordu" sözleriyle, babasına dair hafızalarından hiçbir zaman silinmeyecek anları paylaştı.

'Bizim evde hep faili meçhul cinayetler konuşuluyordu'

Babasına hukuk okumak istediğini söylediğinde Elçi'nin ilk başta olumlu bakmadığını ancak, zamanla hoşuna gittiğini söyleyen Nazenin, "Benim O'nun gibi olmak istediğimi bildiği için destekliyordu. Uzun zamandır başka bir yolda yürüyemeyeceğimi düşünüyorum. Başka bir alanda kariyer yapamam. Bizim evde hep faili meçhul cinayetler konuşuluyordu" diye anlattı.

'Kızım babasının yolunda gidiyor'

Elçi'nin eşi Türkan Elçi ise eşinin toplumsal mücadelenin sadece hukuksal yolla yürütülemeyeceğini düşündüğü için ilk etapta kızının bu isteğine taraftar olmadığını dile getirerek "Kızım hukuk okuyacağını söyleyince hoşuna da gitti 'babasının yolundan gidiyor' dedi" sözleriyle aralarında geçen diyalogu anlattı. "Kızının hukukçu olmasını destekliyordu" diyen Elçi, "Kızım yurt dışında okumayı istediğinde, eşim istemiyordu ama her nedense son 1 ay kararını değiştirdi. Onun okullara kabulü için uğraştı" ifadesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz