Görüş Bildir

Emniyet yerine derneğe götürünce!

Bağlar İlçesi İMKB Karacadağ Ortaokulu Müdürü ve 3 yardımcısı, yakaladığı 17 yaşında olduğu belirtilen kapkaççı C.O.’yu polis yerine bir derneğe götürüp dövdürmeleri üzerine, tutuklandılar.

Emniyet yerine derneğe götürünce!

Diyarbakır’da bir okulun önünde kapkaç yapmaya çalışırken okul görevlileri tarafından yakalanan bir çocuk, okul müdürü ve 3 yardımcısı tarafından Emniyet Müdürlüğü yerine iddiaya göre PKK'ya yakın bir derneği teslim edilip burada dövdürüldü. Çocuğun dernekte dövülmesi üzerine gözaltına alınan okul müdürü, 3 yardımcısının da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

OKUL ÖNÜNDE KAPKAÇ YAPTI

Diyarbakır Valiliği, örgüt mensuplarının ve örgüt adına eylem ve faaliyetlerinde bulunanların deşifre edilerek yakalanmalarına yönelik olarak devam eden çalışmalar kapsamında operasyon düzenlendiğini açkladı. Açıklamada, şöyle denildi: "İlimizde, küçük yaşta bir çocuğun alıkonularak terör örgütüne müzahir bir derneğe götürülmesi ve burada darp edilip, terör örgütü içerisinde faaliyetlerde ve kanunsuz eylemlerde bulunması yönünde tehdit edilerek baskı altına alınması olayını gerçekleştiren ve aralarında 1 okul müdürü ve 3 müdür yardımcısının bulunduğu 6 şüpheli şahıs, 06.05.2015 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Söz konusu soruşturma, bir okulun önünde kapkaç yapmaya çalışırken okul görevlilerince yakalanan yaşı küçük bir çocuğun, okul yetkilileri tarafından örgüte müzahir bir derneğe teslim edilmesi ve dernekte darp edilerek, molotof, el yapımı patlayıcı (EYP), taş atması ve kanunsuz eylemlere katılması karşılığında örgüt mensuplarınca ailesine teslim edilmesinin öğrenilmesinden sonra başlamış olup, yakalanan şüpheliler, 07.05.205 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede, 'silahlı terör örgütüne üye olmak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından tutuklanmışlardır."

TERÖR ÖRGÜTE ÜYE SUÇU

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi İMKB Karacadağ Ortaokulu'nda yöneticilerin yakaladığı ve 17 yaşında olduğu belirtilen kapkaççı C.O.'yu polis yerine Eşit Özgür Yurttaş Derneği'ne götürüp dövülmesiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yazılı açıklama yaptı. Okul Müdürü Ş.A.,ile 3 yadımcısının da bulunduğu 6 kişinin tutuklandığı olayla ilgili Solmaz'ın yaptığı açıklamada şöyle denildi:

SAVCILIĞIN AÇIKLAMASI

"5/05/2015 tarihinde yaşı küçük bir şahsın bazı kamu görevlileri tarafından hırsızlık şüphesi ile yakalandıktan sonra PKK/KCK terör örgütü adına hareket ettiği değerlendirilen bir şahsa teslim edilerek Eşit Özgür Yurttaş Derneği'ne götürüldüğü, burada YDG-H mensuplarınca örgüt adına eylemlerde bulunması yönünde tehdit edilerek alıkonulduğu iddia edilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2015/16868 numaralı soruşturma dosyası kapsamında 06/05/2015 tarihinde Eşit Özgür Yurttaş Derneği'nde yapılan arama sonucunda bazı örgütsel dokümanlar ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır.

3'Ü İDARECİ 6 KİŞİ TUTUKLANDI

Aralarında bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu şüpheliler Ş.A., M.Z., N.İ., R.B., Ş.A. ve F.G. isimli 6 kişi de gözaltına alınmıştır.  07/05/2015 tarihinde gözaltına alınan şüpheliler Ş.A., M.Z., N.İ., R.B., Ş.A. ve F.G, Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmiştir. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce sorguları tamamlanan şüpheliler Ş.A., M.Z., N.İ., R.B., Ş.A. ve F.G, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından tutuklanarak D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmişlerdir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi