En ağır cezayı istiyorum!

Meryem'in katili eski sevgilisi Musa Sevim mahkemede, “En ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum” dedi.

En ağır cezayı istiyorum!

Diyarbakır'da geçen yıl eski kız arkadaşı Meryem Sevim’i oturduğu kafede tabancayla ateş ederek öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

MUSA SEVİM KENDİNİ SAVUNDU

12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Musa Sevim ile Meryem Sevim’in abası Halit Sevim annesi Muhabbet Sevim ablası Gülistan Sevim ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Rosa Kadın Derneği avukatları, hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan Sevim olay günü cinnet geçirdiğini ileri sürerek, başka düşmanları olduğu için 24 saat yanında tabanca taşıdığını öne sürdü. Sevim, savunmasında şunlara yer verdi:

O GÜN CİNNET GEÇİRMİŞTİM

"Cinnet geçirdim, ayağına doğru ateş ettim. Ancak kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Kendimden geçmiştim. Öldüğünden haberim yoktu. Gidip kendi kafama da sıkacaktım. Daha sonra onun öldüğünü öğrendim. En ağır şekilde gerekirse cezalandırılmamı istiyorum ve pişmanım. Sevdiğim kadından ayrı kaldım. Daha yaşım 22, ben sırf kız uyuşturucu içmesin diye böyle yaptım. Ben kendisini seviyordum, arkadaşları kızı kullanıyordu."

Duruşmada, olay günü kafede olan S.Y., A.A. ve Meryem Sevim'in arkadaşları S.S. ile B.Ö. de tanık olarak dinlendi. Maktulun anne, baba ve ablası şikayetçi oldukları sanığın cezalandırılmasını talep etti.

AVUKATA VE GAZETECİLERE TEPKİ

Avukat Barış Yavuz, Musa Sevim'in öldürülen Meryem'e gönderdiği videoyu duruşmada izletti. Bunu üzerine sanık Sevim, avukata hakaret edip, saldırmak istedi. Saldırı girişimi jandarma ekiplerince engellendi. Duruşmada Barış Yavuz'un savunması, sık sık Musa Sevim tarafından kesildi. Sanık Sevim, gazetecilere de tepki gösterdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Sürekli gazetecilerden bahsediyorsun. Bu, sana ne dert olmuş. Bırak yapılan haberleri de savunmana dön" dedi.

Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaada sanık Musa Sevim’in tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi. Sanık avukatı müvekkilinin tahliyesini, maktulun ailesinin avukatı da sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme, Sevim'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İSTENİLEN CEZA ORANI

İddianamede, sanık Sevim hakkında, "kadına karşı kasten öldürmek" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz