En sağlıklı Kampüs

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, tıbbi atıkların toplatılmadığı ve kampüs alanına atıldığı yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “bölgemize, ülkemize ve çevre ülkelere hizmet sunan bölgenin en büyük sağlık kampüsüdür” açıklamasında bulundu.

En sağlıklı Kampüs

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine ait tıbbi atıkların toplatılmadığı yönündeki iddialar, Hastanesi Başhekimliği tarafından yalanlandı. Yapılan açıklamada, “Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi kurulduğu günden günümüze; bölgemize, ülkemize ve çevre ülkelere hizmet sunan bölgenin en büyük sağlık kampüsüdür” denildi.

Yazılı açıklamada yu ifadelere yer verildi; “Hastanelerimizde yapılan tedavilerden sonra oluşan tıbbi atıklarımızın çevreye zarar vermeden, yasal mevzuatlar doğrultusunda bertaraf edilmesi amacıyla ihaleler yapılmaktadır. Tıbbi ve tehlikeli atıkların bertaraf edilme işlemlerini her firma yapamamaktadır. Bu işlemleri yapabilmek için Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı tarafından yetki alınmış olunması gerekmekte olduğundan, ihalelerimize girebilecek firmaların yasal mevzuatta belirtilen hususları yerine getirmesi gerekmektedir. Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığından yetki almış olan DİÇEV firması tarafından tüm tıbbi ve tehlikeli atıklarımız günlük olarak alınarak bertaraf edilmek üzere götürülmektedir.

TIBBİ VE TEHLİKELİ ATIKLAR

Kliniklerimiz ve laboratuvarlarımızdan toplanan tüm tıbbi ve tehlikeli atıklar tıbbi atık geçici depomuzda toplanmakta ve Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme İl Müdürlüğü her yıl yapılan mahalli çevre kurulunda (MÇK) alınan kararlar doğrultusunda, (DİÇEV) Çevre Teknolojileri İnşaat Temizlik Sanayi Ticaret LTD. şirketi tarafından günlük olarak alınarak bertaraf edilmektedir. Günlük alınan atıklar Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığının online sistemine günlük olarak kayıt edilmektedir.

ZAMANINDA TEMİZLENİYOR

Bazı basın yayın organlarımızda Hastanelerimizde oluşan tıbbi atıkların gelişi güzel hastanemiz tarafından tarımsal arazilere atıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Hastanelerimizden çıkan tüm tıbbi ve tehlikeli atıklar, ihaleyi alan DİÇEV firmasına teslim edilmekte olup bu hizmet karşılığında DİÇEV firmasına tıbbi ve tehlikeli atıkların bertaraf edilmesi için hizmet bedeli ödenmektedir.

Üniversitemiz kurulduğu günden günümüze çevreye ve eko sistemin korunmasına yönelik olarak bölgemizdeki tüm kurum ve kuruşlara öncülük etmekte olup gelecek nesillere daha iyi bir dünya sunmak için çalışmalarına devam edecektir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler