Engellediler suç mekanına döndü

Kentsel dönüşümün Mimarlar Odası’nın açtığı davayla engellenen Bağlar’daki metruk yapılar suç odaklarına mekan oldu.

Engellediler suç mekanına döndü

Son zamanlarda  çocuklara taciz, madde bağımlılığı ve suç olaylarıyla gündeme gelen Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde gündem yeniden Kentsel Dönüşüm oldu.

Son olarak Suriyeli 10 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara maruz kalmasıyla gündem olan eski Bağlar bölgesinde 275 bin insan yaşıyor. Bağlar Belediyesi'nin verilerine göre bölgedeki yapıların yüzde 90'a yakını mühendislik hizmeti almamış çarpık kentleşme örneklerinden oluşuyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM UMUT OLMUŞTU

Ambulans ve itfaiye aracı giremeyecek karar dar ve bakımsız olan cadde ve sokaklarda zamanla malikleri tarafından terk edilen eski yapılar zamanla suç unsurlarının meskeni haline geldi.

Belediyenin  2019 yılında ilk kez AK Parti'ye geçmesiyle Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, buranın dönüşümü için Kentsel Dönüşüm projesi hazırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra yıkımlara başlandı, hak sahibi vatandaşlarla anlaşılmaya başlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ONAYLAMIŞTI

Ancak Diyarbakır Mimarlar Odası'nın başvurusu üzerine mahkeme projeyi durdurdu.

  Projenin mahkeme kararıyla durdurulmasından sonra bölge halkının umutları sekteye uğradı,temizlemeyen bölgedeki yapılar suç unsurlarının adresi oldu.

MİMARLAR ODASI DAVASI ENGELLEDİ

11 mahalleden oluşan eski Bağlar bölgesindeki vatandaşlar, ilçenin bu olumsuzluklardan kurtulması için Kentsel Dönüşüm'u tek çare görerek, durdurulan projenin yeniden başlamasını istiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler