Engelli beyinleri engelsizleştirdik

İçten, parti olarak göreve geldiklerinden bu yana engelli vatandaşların ve ailelerin yanında olduklarını söyledi. İçten,”Fiziki engelli olanların beyinleri değil, sağlam olup da beynini çalıştırmayanlar engellidir.” dedi.

Engelli beyinleri engelsizleştirdik

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten Engelliler Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. İçten, parti olarak göreve geldiklerinden bu yana engelli vatandaşların ve ailelerin yanında olduklarını söyledi.

İçten, “Engellilerimizin rahat bir yaşam sürmeleri için çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Avrupa standartlarının üzerinde hayat koşulları sağladık. Onların huzuru için engel olanları tarihe gömdük. Engelli beyinleri, engelsiz hale getirdik. Çünkü engel beyinde ise, hiçbir şey üretemez. Geçmişte bunları gördük. Fiziki engelli olanların beyinleri değil, sağlam olup da beynini çalıştırmayanlar engellidir. Ve yine çünkü, hepimiz birer engelli adayıyız. Onların rahatları için daha çok çalışacağız. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmamak gerekir. ” dedi.

‘KİMSESİZLERİN VE ÇARESİZLERİN UMUDU OLDUK’


Engellilerin toplum içinde yer almalarını sağlamak için birçok alanda çalışmalar yapıldığını anlatan İçten, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için yerel yönetimlere de çok iş düştüğünü söyledi.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu da vurgulayan İçten Ak Parti iktidarının yaptığı çalışmalara dikkat çekti.

İçten,” Daha önceki hükümetlerde engellilerin hakları hep ihmal edildi. Onların evde bakımlarından tutun da rehabilitasyon merkezlerindeki tedavilerine kadar yanlarında olduk. Çalışamayacak durumda olanların maaşlarını 3 kat arttırdık“ diye konuştu.

‘SORUMLULUĞUMUZU İYİ BİLİYORUZ ‘


“Yurdun her köşesinde olduğu gibi Diyarbakır’da da engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız hızlandırılmış bir şekilde devam ediyor” diyen İçten, resmi kayıtlarda olmayan engellileri de tespit edeceklerini bildirdi. İçten, şöyle konuştu :”Kent genelindeki bütün engellilerin eğitim, kültür, sosyal ve istihdam içerikli her türlü sorunlarının çözümü için kolları sıvadık. Hiçbir eksiklik kalmayacak. İlimizdeki tüm kuruluşları işbirliği yapmaya davet ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin tarafından 20 bin engellinin kamu kurumlarında istihdam edileceğini açıkladı. Dedik ya Ak Parti olarak sorumluluğumuzu çok iyi biliyoruz. “

DİYARBAKIR’DA ÖZÜRLÜ BAKIM HİZMETLERİ            


Özürlü Evde Bakım Hizmetinin 2007 yılında verilmeye başlandığını anlatan İçten, Diyarbakır’ın bundan ciddi anlamda pay aldığını ifade etti. İçten,”Ağır düzeyde engelli vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilerek insan onuruna yakışır bir hayat standardına ulaşmasını sağlamak amacıyla ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bakımlarını üstlenen yakın akrabadan seçilen bakıcıları adına aylık bir asgari ücret tutarında 633 TL ödeme yapıyoruz. İlimizde Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğümüze bağlı bir resmi ve üç özel bakım merkezinde toplam 260 kimsesiz engelli vatandaşımızın bakımı yapılıyor. “ dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz