Görüş Bildir

Engelli şarj istasyonu açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, engelli şarj istasyonları açtı. Kentte yaşayan yaklaşık 125 bin engellinin sosyal yaşama katılımını kolaylaştırmak amacıyla çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek engelli şarj istasyonları kurdu. Bugün törenle hizmete açılan engelli şarj istasyonları, engelli vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Engelli şarj istasyonu açıldı

M. Emin FİDAN/Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, Engelli Şarj İstasyonu açtı. Engellilerin yaşama daha aktif katılmasını sağlamak amacıyla kentin üç farklı noktasına yerleştirilen istasyonların açılışında konuşan Eşbaşkan Anlı, "Bundan sonra bu şehirde atılan her adımın bir adımı engelliler için olacaktır" dedi.

Kentte yaşayan yaklaşık 125 bin engellinin sosyal yaşama katılımını kolaylaştırmak amacıyla çalışma yürüten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Engelli Şarj İstasyonları kurdu. Akıllı engelli aracına sahip engelli yurttaşlar için kurulan ve bugün törenle hizmete açılan Engelli Şarj İstasyonları, engelli yurttaşlardan büyük ilgi gördü.

Engelliler için şarj istasyonu                      

Koşuyolu Parkı'nda yapılan açılışa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Fatma Arşimed ile engelli vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Engelli Meclisi'nden Emin Boran, Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir çalışma yapmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Boran, "Büyükşehir Belediyesi'nin engellilerin diğer ihtiyaçlarına da hassasiyetle eğileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Anlı: Atılan her adımın bir adımı engelliler için olacak

Ardında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise, Diyarbakır'ın sadece kendi coğrafyasında değil, dünyanın sayılı önde gelen şehirlerden birisi olduğunu kaydetti. Diyarbakır'ın engellilerin yaşayabileceği bir şehir olacağını ve kurulan istasyonların ilk adım olduğunu belirten Anlı, şöyle konuştu: "Bundan sonra bu şehirde atılan her adımın bir adımı engelliler için olacaktır. Engelli insanlarımız rahatlıkla sokağa çıkabilecekler. Bu şehrin tüm imkânlarından herkes kadar yararlanacaklar. Bu şehirdeki herkes kadar bu şehrin güzelliklerinden, tarihsel, kültürel, doğal her türlü güzelliğinden yararlanacaktır. Kısa bir süre içerisinde bunların sayısı artacak. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarını, firmaları, şirketleri, özel sermayeyi de farkında olmaya davet ediyoruz."

DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek de Büyükşehir Belediyesi'nin engelli vatandaşlar için yaptıkları bu çalışmaların çok önemli olduğunu ve parti olarak engellilere yönelik çalışmalara her zaman destek vereceklerini söyledi. Konuşmaların ardından istasyonların açılışı gerçekleştirildi.

Üç yerde hizmet verilmeye başlandı

Engelli Şarj İstasyonları, akıllı engelli aracına sahip engelli yurttaşlar düşünülerek Koşuyolu Parkı, Cegerxwîn Kültür Merkezi ve Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda kuruldu. Kentin üç noktasına kurulan istasyonların sayısı zamanla artırılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi