Engelliler özgürleşti

Görme ve bedensel engelliler, Kayapınar Belediyesi’nin sağladığı “tekerlekli sandalye ve baston” sayesinde, yaşamlarını özgürce sürdürebilecekler.

Engelliler özgürleşti

Merkez Kayapınar İlçe Kaymakamlığı ve Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan görme ve bedensel engelli 200 kişiyi, yaşam alanında özgürleştirdi. Engellilerin ihtiyacı olan tekerlekli sandalye ve baston hediye edildi.

Kayapınar İlçe Belediye Binası önünde tören düzenlendi. Tekerlekli sandalye ve baston dağımı öncesi konuşan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Arif Karaman, amaçlarının dezavantajlı vatandaşların hayatını bir nebze olsa kolaylaştırmak olduğunu söyledi.
 

HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAK


“Daha önce evinde yatağa bağlı hasta vatandaşlarımız için bir hasta yatağı temin ettik ve ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza teslim ettik. Yine aynı dönemde 100 akülü aracı burada sizlerin huzurda engelli vatandaşlarımıza teslim ettik” diyen Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Arif Karaman şöyle dedi;

100 TEKERLEKLİ SANDALYE 100 BASTON


“Projemizin son ayağı olan 100 tekerlekli sandalye ve 100 görme engelli vatandaşımız için bastonun teslimini de bugün düzenlediğimiz  törenle gerçekleştiriyoruz. Amacımız burada Kayapınar’da yaşayan sağlık yönünden de dezavantajlı hem de engelli vatandaşlarımızın hayatında bir nebze kolaylık sağlamak. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

KARATAŞ’TAN KARAMAN’A TEŞEKKÜR


Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Akif Karakaş da, desteklerinden dolayı Belediye Başkan vekili Karaman’a teşekkür etti. Beyaz bastonun kendileri için bağımsızlık sembolü olduğunu anlatan Karakaş, şöyle devam etti:

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI


“Baston bir nevi bizim bağımsızlık sembolümüz. 1921 yılında gözlerini kaybeden ingiliz bir fotoğrafçının beyaz bastonu icat etmesiyle 30’lu yıllarda beyaz baston simgeleşir ve engelliler arasında kullanılır. Tabi ki sosyal belediyecilik ve sosyal devletin bu manada şefkatli kollarını bizlere uzatan çok değerli kaymakamımız ve belediye başkanımıza vermiş olduğu anlamlı destekten ötürü tüm görme engelli kardeşlerim adına kendilerine tekrar şükranlarımı arz ediyorum. Ne mutlu ki böyle değerli idarecilerimiz var. Bu önemli bir destektir. Tekrar teşekkür ediyorum.”
Tören sonunda Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Karakaş, Kaymakam Karaman'a plaket vererek teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz