Engelliler sevindirildi

Türkiye Sakatlar Derneği, Diyarbakır’da engelli vatandaşların yüzünü güldürdü. 3 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtılırken, dernek başkanı Osman Yağız, imkanı olan hayırseverleri engellilere sahip çıkmaya çağırdı.

Engelliler sevindirildi

Türkiye Sakatlar Derneği’nden engelli vatandaşların yüzünü güldüren davranış.

Dernek, Diyarbakır’da maddi imkanı olmayan 3 vatandaşa tekerlekli sandalye dağıttı. Bunun için düzenlenen törene Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Nermin Kurt ile Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl da katıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Osman Yağız,engellileri toplumun bir parçası olarak gördüklerini söyledi. Yağız,hayırseverleri engellilere sahip çıkmaya davet etti.

‘HERKES GEREKLİ DESTEĞİ VERMELİDİR’

Yağız,” Türkiye Sakatlar Derneği ülkemizin en eski ve köklü engelli örgütlerinden birisidir. 1958 yılında İstanbul tıp fakültesi bünyesinde başlayan ilk hazırlıkların ardından 1960 yılında derneğin kuruluşu tamamlanmıştır. 1963 yılından bakanlar kurulu kararıyla kamuya yaralı dernek statüsü kazanmıştır. Derneğimizin ülkemizin dört bir yanına dağılmış 62 şube bulunmaktadır .Bugün derneğimize üye olan 3 engelli arkadaşımıza tekerlekli sendeliye dağıtımı yaptık. Bizleri derneğmizi yardım eden tüm dostlarımıza huzurunuzda teşekkür ederim. Maddi imkanı olan herkesi yardımcı olmaya çağırıyoruz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz