Ensarioğlu: Ulu Cami dururken, merkez camisine gitmem

İYİ Parti Diyarbakır’da örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. Hafta sonu, Lice ve Çınar ilçe teşkilatlarının yapılanmasına ilişkin kongreye gidildi. Kongrelerde çarpıcı açıklamalarda bulunan İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, bir süre önce inşaatı tamamlanmadan resmi açılışı yapılan Merkez Cami için, “Tarihi Ulu Cami dururken merkez camisine gitmem” dedi.

Ensarioğlu: Ulu Cami dururken, merkez camisine gitmem

İYİ Parti Diyarbakır’da örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. Hafta sonu, Lice ve Çınar ilçe teşkilatlarının yapılanmasına ilişkin kongreye gidildi.

Lice ilçe teşkilatının 2. Olağan kongresinde Zehra Erkuş, Çınar ilçesinde ise Ali Kanevi güven tazeleyerek yeniden İlçe Başkanı seçildi. Kongrele katılan İl başkanı Vejdin Ensarioğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ensarioğlu, 2023 seçimlerinde iktidar olacaklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’daki toplu açılışında yer alan Merkez Camisine ilişkin tepkili ifadeler kullandı.

MERKEZ CAMİ’SİNE GİTMEM

“Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katıldığı fırtınalı bir havada yapa yapa muhtar evinin açılışını yaptılar. Daha sonra mitingde inşaatı bitmemiş Merkez camiinin açılışını yaptılar.  Elhamdülillah halkımızın çok büyük çoğunluğu Müslümandır. Bizde gücümüz yettiğince Allah'ın emirlerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz Merkez camii Dağkapı civarında yapılıyor, vallahi ben Dağkapıya camiiye gitsem 5. haremi şerifimiz olan Ulucamii dururken merkez camiinde namaz kılmam. Hem sevabı çok hemde manevi huzuru var. Yani dağkapı civarında onlarca tarihi camiilerimiz bunun yanında onlarca da yeni camiilerimiz varken ve o bölgede camii ihtiyacı yokken, halkımıza direk dokunabilecek ihtiyaç olan başka bir yatırım yapılamaz mıydı?”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler