Erdoğan’dan çifte bombardıman

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Batman ve Diyarbakır’da düzenlenen mitinglerde HDP’yi hedef aldı, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan elindeki Kuran’ı göstererek "Bunlar Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar", "Camileri yakıyorlar" diyerek eleştirdi.

Erdoğan’dan çifte bombardıman

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Batman ve Diyarbakır’da Düzenlenen toplu açılş törenlerine katıldı. Erdoğan'ın ilk durağı Batman'dı. Erdoğan, Batman Adalet Caddesi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Batman'da bugün, toplam yatırım değeri 302 milyon lira olan 75 yatırım ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştireceklerini belirterek, yatırım ve hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanına gelirken ara sokaklardaki çöpleri görünce dayanamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batmanlıyı pisliğe, çöpe mahkum etmeye kimsenin hakkı var mı? Modern bir Türkiye'den bahsediyorsak, modern bir ülkeden bahsediyorsak, her kurum görevini yapmak zorundadır" diyerek tavrını belirledi.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Batman’ın cözüm sürecinde en önemli desteği  vermesine değinirken sözlerine şunlarıda ekledi…

"Çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü severiz" diyen Erdoğan, devletin, bugün artık, hiçbir vatandaşının etnik kökenine bakmadığını söyledi. Erdoğan, kendisinden önce Kürtçe bir konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşmasını anımsatarak, "Bizden önce benim Kürt kardeşim acaba kalkıp da kendi diliyle konuşabilme şansına sahip miydi? Şimdi konuşabiliyor mu? Bunları biz getirdik" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz