Eşbaşkanlardan ‘Kürtçe’ mesaj paylaşımı

Yerel ve Mahalli Seçim tartışmalarının son bulmasıyla beraber yüzde 64’lük oy üstünlüğüyle mazbatalarına kavuşan DEM Partili Ayşe Serra Bucak ve Doğan Hatun'un ilk icraatı belediye binasına davul zurna ile girmek olurken uzun yıllar sonra bugün belediyenin resmi X medya hesabından 'Kürtçe' paylaşımda bulunuldu.

Eşbaşkanlardan ‘Kürtçe’ mesaj paylaşımı

DEM Partili Ayşe Serra Bucak ve Doğan Hatun'un 31 Mart’ta yapılan yerel ve mahalli seçimlerde yüzde 64’ük oy fazlası alması sonucu yaklaşık 5 yıldır kayyım yönetiminde olan Diyarbakır’da Eşbaşkanlar mazbatalarına kavuştu. Yıllar sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin resmi X medya sosyal hesabından Kürtçe mesaj paylaşıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi X medya hesabından paylaşılan Kürtçe ve Türkçe mesajda, “Hevşaredarên me Serra BÛCAK û Doğan HATÛN Dest Bi Xizmeta Gelê Xwe Kir. Li Gelê me û Bajarê me Pîroz be! Serkeftin ji me hemuyan re” İfadelerine yer verildi. Türkçesi: “Eşbaşkanlarımız Serra BUCAK ve Doğan HATUN çalışmalarına başladı. Halkımıza ve Kentimize hayırlı olsun. Hepimize başarılar.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz