Eski Eşi Çiyager'i konuştu!

Üç yıl önce eşinden anlaşmalı boşanan üç çocuk annesi Arife Avcı, eşiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken, eşiyle olan meselesinin ise siyasi alana çekilmesinin ahlaksızlık olduğunu söyledi.

Eski Eşi Çiyager'i konuştu!

Kamuoyuna "Kürt sanatçı Çiyager" diye yansıtılan Mehmet Karakuş'un eski eşi Arife Avcı, eşinin kendisi hakkındaki itham ve iddialara ilişkin suskunluğunu Ömer Büyüktimur'a bozdu. Büyüktimur'a Eşi Karakuş'la 19 yıllık evlilik süresi içerisinde yaşadıklarını anlatan Avcı, kendisiyle ilgili eşinin basına verdiği bilgilerin gerçekleri yansıtmadığını, aile içi meselenin siyasi alana çekilmesinin de, ahlaksızlık olduğunu söyledi.

Çiyager'e yapılan saldırının da siyasi yönünün olmadığını ifade eden Avcı, kendisini darp edenlerin kardeşi ve amcasının oğlu olduğunu ifade ederek, "Yıllardır bana olan tehditleri, zulmü, rahatsızlığı, maddi manevi, baskısı yüzünden kardeşlerimin, ailemin onu uyarmasına rağmen bunu devam etmesi, benim yıllardır susmama rağmen, aslında bunu sadece bunu yapsa bugün bu durumda olmayacaktı" dedi.

Yıllardır eşinden şiddet gördüğünü ve aldatıldığını da söyleyen Üç çocuk annesi Arife Avcı, "Bu adam yıllardır beni tehdit ediyor. İşte Cumhuriyet savcılığına suç duyurum var? Onun akrabalarını aramışlığım var, amcasını aramışlığım var. Sık sık bana gönderdiği insanlara, her gelen insana diyordum ki beni rahatsız ediyor, sizi gönderiyor buraya barışmak için ama beni ölümle tehdit ediyor bir yandan da başka kadınlarla zaten yaşıyor. Yıllardır çocuklarım için sustum. Hep sakin ol çocukların hatırına sakin ol dedim"

Velayetleri annede olan yaşları 18 ila 16 arasında değişen biri erkek ikisi kız çocukları da, Büyüktimur'a yaptıkları açıklamada, annelerinin babaları tarafından medyaya itham edici şekilde gündeme getirmesine anlam veremediklerini dile getirirken, "Psikolojimiz bozuldu. Eğer bir insan dört dörtlük bir insan ise 3 çocuğunu alırdı ve beslerdi ve bizde onu seçerdik. Biz 3 kişi eğer annemizin yanındaysak demek ki haklı olanda iyi olanda annemiz ki onun yanındayız" dedi.

DİYARBAKIR-Kendisini basına "Kürt sanatçı Çiyager" diye tanıtan ve Eşi, HDP ve PKK ile KJA hakkında yaptığı açıklamalarda gündeme gelen Mehmet Karakuş'un eski eşi Arife Avcı, eşinin kendisi hakkındaki itham ve iddialara ilişkin suskunluğunu Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Büyüktimur'a bozdu. Büyüktimur'a Eşi Karakuş'la 19 yıllık evlilik süresi içerisinde yaşadıklarını anlatan Avcı, kendisiyle ilgili eşinin basına verdiği bilgilerin gerçekleri yansıtmadığını, aile içi meselenin siyasi alana çekilmesinin de, ahlaksızlık olduğunu söyledi.

NELER YAŞANMIŞTI

Karakuş geçtiğimiz günlerde eşi ve PKK HDP KJA hakkında iddialar da bulunmuş ve akabinde bir grup tarafından saldırıya uğramıştı. Çiyager saldırıyı yapanları tanıdığını söylemiş ve HDP li olduklarını öne sürmüştü. Saldırı sonrasında iki kişi gözaltına alınmış ve çıkardıkları nöbetçi mahkemece, "kasten adam yaralamak" suçundan tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Karakuş ise, Selahattin Eyyubi Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Arife Avcı, 19 ila 16 yaş arasındaki biri erkek iki kız çocuğuyla birlikte, Ömer Büyüktimur'a konuşarak sessizliğini bozdu. Avcı'nın Büyüktimur'un sorularına verdiği yanıtlar şöyle;

-Eşinizle aranızda neler yaşandı da, bir anda Türkiye'nin gündemine geldiniz? Eşinizin sizinle ilgili iddiaları gerçek payı nedir?

19 yıldır Çiyager ile evliydim aslında birden bire değildi boşanma süresine kadar birden çok evreleri vardı. Bana zulmetmesi, benim komşumla aldatması, komsumu darp edip tacız etmesi, kadının evine kadar gidip onu rahatsız etmesi ve kadının gelip bana bunu söylemesi akabinde araya ailelerin girmesiyle biz tekrar barıştık.

Ama bu bizim evliliğimizde kötü bir durum oluşturdu yani çünkü gidip rahatsız ettiği taciz ettiği kadın komşumdu Ve bu olay daha biz boşanmadan 3 yıl önceydi.

EŞİNİN ALDATTIĞI İDDİALARI

 Buna rağmen aileler araya girince, onun aileleri ve aile büyükleri araya, girince tabi benim babam bu olaydan habersizdi sadece annem biliyordu. Onun amcaları da araya girince, Çocuklarımda çok küçük olduğu için ve bizim tarafımız biz aşiretiz, bizim tarafımız duyarsa çocuklara bakmama izin vermeyecektiler. İşte seni aldatıyor, sana bu zulümleri yapıyor sana haksızlık yapıyorsa eğer bırakıp gel diyeceklerini bildiğim için ve amcaları da bir daha yapmayacak garantisi verdiği için tekrar oturdum çocuklarıma bakmaya devam ettim.

Fakat bu devam etti. Yani bu adamın sorumsuzluğu, başıboşluğu, alkol alması sabaha karsı gelmesi çocukları önemsememesi, bazen günlerce eve gelmemesi devam etti. Bütün bunlar yetmezmiş gibi birde yine yetmezmiş gibi, en sonun ki boşanma sebebi olan ve bardağı taşıran son damla olan yine bir kadın, yine boşanmak için planlar yapıyordu.

-Eşiniz mi sizden boşanmak istiyordu?

Evet, benden boşanmak isteyen eşimdi. Hatta biz ayrılmadan önceki son seneden bahsedeyim size son senedeki işte çocuklara sahip çıkmıyorsun, eve sahip çıkmıyorsun, tek bir maaş var bu maaşın üzerine kredi çekiyorsun, ona buna kredi veriyorsun, ama onun parasını biz ödüyoruz.  Beni hep parasız bırakmakla, ortada bırakmakla tehdit etti. Üç tane çocuğum var abi, bu son vukuatı da duyduktan sonra bunu bizzat kendim onun yazılarını da okuduktan sonra, her gün gideceğim diyen adama boşanmak istediğimi dedim. Bunu iki medeni insan gibi yapmamız gerektiğini, anlaşmalı bir şekilde boşanabileceğimi ama çocuklarımı istediğimi söyledim ve biz beraber oturduk protokol imzaladık, beraber mahkemeye başvuru yaptık.

-Davayı kim açtı, siz mi eşiniz mi açtı?

DAVANIN HARÇ PARASINI BEN ÖDEDİM

Biz beraber gittik ama dava’yı açan benim. Ve biz bu şekilde boşanmak için başvuru yaptık. Boşanma protokolümüzde, aslında şuan ki asıl sorununu çıkaran şey. Ben evi istedim sadece evi istedim ve çocuklarımı istedim. Evi istememdeki en büyük amacım çocuklarımın dağılmamasıydı. Çocuklarımın ortada kalmamasıydı. Yoksa zaten mahkeme evi ikiye bölecekti, arabayı ikiye bölecekti dışarıda paramız vardı bunu tespit edebilirdim şahısları tanıyordum çünkü onlarda ikiye bölünecekti. Aslında öyle olsa daha iyiymiş

-Siz eşinizden nafaka alıyor musunuz?

EŞİMDEN NAFAKA ALMIYORUM

Hayır. Ben çocuklarım o psikolojiye girmesin, rahatsız olmasınlar, üzülmesinler, şu satıldı, bu satıldı yerimiz değişti, arkadaşımız ortamımız değişti olmasın diye tamamen çocuklarımın psikolojisi için sadece ev istiyorum dedim. Oda bana Sana evi verirsem nafaka vermeyeceğim dedi. Bende istemiyorum dedim.

-Boşanma protkolu dediniz neydi o?

Anlaşmalı protokol imzaladığımız halde biz mahkemenin ilk celsesinde vazgeçmişti. İkinci duruşmamızda çekişmeliye döndü, en son ki celsede ise biz tekrar bir anlaşmalı protokol imzaladık. Boşanma gerçekleşti, dava bitti.

-Boşanma davası nasıl sonuçlandı. Çocukların velayeti kimde, sizde mi eşinizde mi?

ÇOCUKLARIN VELAYETİ ANNEDE

Çocukların velayetini hiçbir şekilde talep etmedi zaten, çocukları bana verdi zaten mahkeme, evi içerisindeki eşyalarla beraber bana verdi. Yalnız şöyle, dışarıdaki parayı protokol içerisine yazmadık çünkü o kayıt dışı oluyordu, çek zaten yoktu, arabayı aldı ve bana nafaka vermemeyi kabul etti. Bende bunu kabul ettim zaten nafaka’yı istemedim. Ben sadece yaşı küçük her iki çocuğa nafaka vermesini çocuklara bakması gerektiğini söyledim.

SİYASİ PARTİLERLE BAĞLANTIM YOK

-Eşinizin iddiası var, boşanmanıza gerekçe olarak siyasi parti ve kadın örgütlenmesini gösteriyor. Siz ne zaman çalışmaya başladınız?

2012 yılının Kasım ayı’nda biz ayrıldık. 2012’nin Kasım ayından beri biz ayrı yaşıyoruz. Ben geçici usta öğreticiyim. Bu arada çalıştım,2014’ten sonra belediye’ye girdim yani onun iddia ettiği var ya, işte işe girdi onunla alakası yok ben zaten elinde mesleği olan insanım.

-Siz belediye’de hizmetli personelimsiniz yoksa kadrolumuzsunuz?

Hayır, kadrolu değilim hizmet elamanıyım. Ve ben mesleğimin eğitimini almış biriyim. Bunun sertifikaları, diplomaları var. Yani ben öyle aleniden yukardan yerleştirilmiş biri değilim.

-Eşiniz, neden üç yıl sonra basına suçlamalar içeren beyanatlar verdi? Neye bağlıyorsunuz?

NEDEN ÜÇ YIL SONRA BU AÇIKLAMALAR

Tabi ki nedeni şu bu süre zarfında mahkeme tapunun 1 ay sonra bana devredilmesi gerektiğini söyledi, ama bu süre içerisinde bu adam bana tapu’yu vermemek için beni tehdit etti. Tapuyu neden yapamadığımı söyleyeyim. 3 tane çocuk uzun bir süre’de çalışmadım, geçici çalışıyordum 6 ay çalışıyordum 7 ay çalışmıyordum ve tapuyu yapamadım. Ve ben çalışmaya başlayınca da çalışmadığım ayların borçlarını kapatmakla meşgul idim, nafaka’da almıyorduk zaten. Nafaka 2014 Haziranda almaya başladık, çünkü dava’yı temyize gönderdi. Biz anlaşmalı boşanmamıza rağmen tekrar temyize gönderdi ve bu yüzden tapuyu bir türlü üstüme alamadım ama şimdi tapuyu almak istediğim de tehditleri rahatsızlıkları daha da bir arttı.

-Eşinizin gayesi sizinle evliliği devam ettirmek mi yoksa farklı ekonomik sebepleri sizden uzaklaştırmaya yönelik mi?

Anlayamıyorsun ki günü geliyor seni seviyorum diye mesaj gönderebiliyor, aynı gün içinde ona cevap yazmadığım için bana dönüp seni öldüreceğim seni görürsem bir yerde bilmem sana ne yapacağım, seni şöyle yapacağım, böyle yapacağım, diye bu kez ters mesajlar yazmaya başlıyor

İŞYERİMDE BENİ DARP ETTİ

-Eşinizden boşandıktan sonra hiç saldırıya uğradınız mı?

Evet, çalıştığım iş yerinde kurumda saldırıya uğradım, beni darp etti ve bu darp raporumda var.

-Rapor derken bu emniyete veya yargı’ya intikal etimi bunlar?

Evet, emniyet güçleriyle birlikte hastaneye gidip darp raporu aldım, şikâyette bulundum, zaten darp’tan önce ben Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum, korunma talebinde bulundum. Bana gönderdiği mesajlara tutanak tutturdum, beni tehdit ettiği, mesajlarda bana ya beni kabul edersin, ya evi verirsin, ya da seni öldürürüm tarzında tamamen bunun üzerinde

SİYASİ BİR HARTİYLE BAĞIM YOK

-Sizin herhangi bir siyasi partiye veya siyasi kuruluşa bağlantınız var mı? Eşiniz o yönde iddialarda bulunuyor

Hayır,  onu boşadığım için bana saldırıyor, nereden nasıl saldıracağını şaşırmış durumda bana saldırmakla meşgul, nerde yakalarsam o hesapta.

-Tüm bu iddialardan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? Geldiniz bize konuştunuz sorularımıza da cevap veriyorsunuz peki bundan sonra ne yapacaksınız?

Bundan sonra beklentim bu durumun bitmesi çünkü bu durum bana, çocuklarıma çok zarar verdi, Aileme çok zararlar verdi. Ailemin onu defalarca uyarması var, babamın bizzat onun amcalarını akrabalarını, Ailesini uyarması var. Kardeşlerimin kendisini araması var bu yaptıkları için onu uyarması var. Ama o yine dinlemedi, üstüne üstün daha arttırdı. Yani ben ayrılmış bir kadınım, ondan ayrıldım 2012 yılında beni ve 3 çocuğumu giden o, bunun akabinde de 2013’te resmen ayrıldık hem de anlaşmalı ayrıldık artık anlamlandıramıyorum hangi kefeye koyayım şaşırmış durumdayım

TUTUKLANAN İKİ KARDEŞİM

-Eski eşinizin tartaklandığını saldırıya uğradığını bununda sizin olayla bağlantısı olduğu söyleniyor? Vuranlar yakınlarınız mı? Yoksa başkalarımı?

Evet, bununla alakalı beni, amcamın oğlunu, babamı ve iki kardeşini, vurdu diye gösteriyor, beni vuranlar işte PKK’lılar HDP liler diye gösteriyor. Bizim bu meselemiz partiler üstü mesele. Bizim her hangi bir parti adına, ya da siyasi bir taraf adına yapılmış bir şey değil. Yıllardır bana olan tehditleri, zulmü, rahatsızlığı, maddi manevi, baskısı yüzünden kardeşlerimin, ailemin onu uyarmasına rağmen bunu devam etmesi. Cumhuriyet savcılığına suç duyurum var, ondan öncesi defalarca Cumhuriyet savcılığına gidene kadar onun akrabalarını aramışlığım var, amcasını aramışlığım var. Artık öyle bir seviye ye getiriyor ki yani şey diyorsun bi süre sonra çocuklarım var, sakin ol çocukların hatırına sakin ol budur. Yaptığımız budur.

BABAM BİZİ KAHREDİYOR

-Siz ailenin en büyük çocuğusunuz? Yaşananlara siz ne diyorsunuz?

Ben bu konuda bizim aile şerefimizi, onurumuzu ve gururumuzu bizleri düşünmeden ayaklar altına aldığı için bizde durumdan rahatsız olduğumuz için biz kendimiz gelip konuşmak istedik sizinle. Yıllarca sürdü babamın tehditleri, zulümleri, iftiraları ben kaç defa kendim gidip iş yerine konuştum dışarılarda gidip kendim konuştum. Böyle yapmamasını annemin hakkında ileri geri iftiralarda bulunmamasını ve bizleri küçük duruma düşürdü. Bizi farklı bir psikolojiye sokmuş durumda yani şuan kendimizi ifade edememizin en büyük nedeni bu, çünkü gerçekten psikolojimiz alt üst olmuş durumda.

BİZLERİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

-Velayetiniz annenizde, neden annenizi seçtiniz? Yaşadıklarınıza ne diyorsunuz?

Evet, adım Rojin Karakuş KPSS ye hazırlanıyorum ATT yim. Yani şunu söyleyeyim biz buraya mağduriyetimizi anlatmaya geldik. Aslında o insanın dört dörtlük bir insan olmadığını anlatmaya geldik. Bir insan dört dörtlük bir insan ise 3 çocuğunu alırdı ve beslerdi ve bizde onu seçerdik. Biz 3 kişi eğer annemizin yanındaysak demek ki haklı olanda iyi olanda annemiz ki onun yanındayız.

-Arife hanım son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Ben günlerdir sosyal medya üzerinden yalan yanlış haber yapan ve bu olayı farklı yönlere çekmeye çalışan herkese söylüyorum farkında değilsiniz Çiyager in oyunundasınız. O hayatı boyunca insanları hep kendi çıkarları için kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz