Görüş Bildir

Evi yanan depremzede yetkililerden yardım bekliyor

Diyarbakır'da evi deprem nedeniyle hasar alan depremzede, hasarlı evine giremediği için çıkan yangından dolayı mağdur olduklarını yetkililerden yardım talep ettiklerini söyledi.

Evi yanan depremzede yetkililerden yardım bekliyor

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin etkilediği 11 ilden biri de Diyarbakır oldu.

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Serhat Sitesinde ikamet eden Mücahit Çelik, deprem nedeniyle giremediği evinin alev aldığını bu nedenle mağdur olduklarını söyledi.

Mahallede yaşanan hırsızlık olaylarına karşı kullanmadıkları evlerinin bir ışığını açık bıraktığını ve elektrik kaynaklı çıkan yangın, mağduriyetlerini katladığını söyledi.   

Çatlaklar nedeniyle evlerini kullanamadıklarını belirten Çelik, "Bilindiği üzere Türkiye'de büyük bir deprem faciası yaşandı, bu depremden etkilenen illerden biri de Diyarbakır oldu. Yaşanan bu felaketten dolayı bizde evimizi terk etmek zorunda kaldık. Yaşadığımız depremden dolayı zaten mağdur olmuştuk. Denetimcilerin gelip evi kontrol etmesini bekledik. Denetimciler gelip binayı dışarıdan kontrol ettiler ve binanın hasarsız olduğunu söylediler. Bizim dairemizde oluşan çatlaklardan dolayı biz evimize gelemiyorduk ve dışarıda kalmaya devam ettik. Bu süreçte hırsızlık olayları baya çoğaldı buna tedbir olsun diye bizde ışıklarımızı açık bıraktık." dedi.

"Evde oluşan çatlaklardan dolayı biz tekrardan evimizin kontrol edilmesi için dilekçe verdik." diyen Çelik, "Kontrol için ekiplerin gelmesini bekledik. Ekipler gelene kadar ki sürede annemin evinde kalmaya karar verdik. Dediğim gibi ev boş olduğu süre zarfında hırsızları evden uzak tutabilmek için evin ışıklarını açık bırakmıştık. Sabah evin yandığına dair bana haber geldi, bende çıkıp evime geldim birde baktım ki ev yanmış her şey kül olmuş, daire kullanılamaz hale gelmiş. Zaten depremden dolayı bir mağduriyetimiz vardı üzerine evin yanması bizi daha da mağdur duruma soktu." ifadelerini kullandı.

Yangından önce deprem olduğunu ve bu nedenle ampullün patladığını ve yangına neden olduğunu söyleyen Çelik, "Hazırlanan yangın raporunda ise ışık uzun süre açık kaldığı için duy çok fazla ısınmış ve yatağın üzerine düşmüş bu da yangına sebep olmuş. Bina sakinlerinin söylediğine göre sabah yangın çıkmadan önce deprem olmuş. Depremin neden olduğu sarsıntı ile duy yatağa düşmüş ve ampul patlamış ve yangına sebep olmuş bunun üzerine bütün ev yanmış." şeklinde konuştu.  

Mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden talepte bulunan Çelik, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Biz zaten deprem den dolayı mağdur olmuştuk üzerine evimizin yanması mağduriyet üzerine mağduriyet yaşattı. Bunun için yetkililerden her kim olursa olsun yardım talep ediyorum. Ben zaten kiracıyım ev benim değil. Ben kendi mağduriyetimi geçtim kendimden çok ev sahibinin mağduriyetini gidermek zorundayım sonuçta ev onun evi. Kapıları, pencereleri ve boyası gibi birçok zarar var. Yetkili merciler den bu konuda destek bekliyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi