Evinden her çıktığında PKK'nın katlettiği oğlunu hatırlıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde geçen yıl 30 Ağustos'ta sebze almak için evden çıktığı sırada PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Fırat'ın annesi, evinden her çıktığında oğlunun yerdeki parçalanmış cesedini hatırlıyor.

Evinden her çıktığında PKK'nın katlettiği oğlunu hatırlıyor

Anne Sımpil "Olayın yaşandığı ilk günden beri bu evden ayrılmak istiyorum çünkü her seferinde kapıya çıktığımda gözlerimin önünden o görüntü gitmiyor ve olay yeni yaşanmış gibi zihnimden hiç çıkmıyor. İmkanımız olmadığı için başka bir yerde ev tutamıyoruz. Devletin bu konuda bize sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

Sımpil anıldı

Silvan Kaymakamlığınca Selahaddini Eyyubi Camisi'nde öğlen namazının ardından düzenlenen anma etkinliğine Silvan Kaymakamı Murat Kütük, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, 13 yaşında yaşamını yitiren Sımpil'in yakınları ile çok sayıda vatandaş da katıldı. Kaymakam Kütük, geçen yıl ilçede istenmeyen terör olaylarının yaşandığını söyledi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerin geçen yıl bugün, tuzakladıkları patlayıcı infilak ettirerek hayattan kopardığı Fırat Sımpil'in annesi Kadriye Sımpil, evinden her çıktığında katledilen oğlunu hatırlıyor.

Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi'nde, geçen yıl 30 Ağustos'ta sebze almak için evden çıktığı sırada teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu yaşamını yitiren 13 yaşındaki Sımpil'in annesinin acısı ilk günkü gibi taze.

- "Gözlerimin önünden o görüntü gitmiyor"

Kadriye Sımpil, AA muhabirine Kürtçe olarak yaptığı açıklamada, oğlunun ölümünün üzerinden bir yıl geçtiğini ancak acısının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi. Anne Simpil, şöyle devam etti:

"Olayın yaşandığı ilk günden beri bu evden ayrılmak istiyorum çünkü her seferinde kapıya çıktığımda gözlerimin önünden o görüntü gitmiyor ve olay yeni yaşanmış gibi zihnimden hiç çıkmıyor. İmkanımız olmadığı için başka bir yerde ev tutamıyoruz. Devletin bu konuda bize sahip çıkmasını istiyoruz. Farklı mahallede bir eve taşınırsak en azından oğlumun parçalandığı caddeyi bir daha görmemiş olurum."

Olayın yaşandığı gün oğlu Fırat'ı sebze almaya gönderdiğini anlatan anne Simpil, şunları aktardı:

"Zırhlı aracın geçtiği esnada patlama meydana geldi. Ben bağırmaya başladım. Oğlumun patlamanın olduğu yerden geçtiğini fark ettim. Büyük oğlum Murat bana Fırat'ın nerede olduğunu sordu. Ben de zırhlı aracın geçtiği esnada patlama yaşandığını Fırat'ın da oradan geçtiğini söyledim ve patlamanın yaşandığı bölgeye doğru gittik. Yerde bir el olduğunu gördüm. Bazı mahalleliler yerdeki elin bir hayvan ayağı olabileceğini söylediler. Ben onlara hayır bu insana ait bir el dedim."

  Sımpil, vatandaşların kendisine su tankerinin altında bir ceset olduğunu söylediğini bunun üzerine herkesin aracın altındaki cesede bakarak kimliğini teşhis etmeye çalıştığını ifade ederek mahalle sakinlerinin cesedin kendi yakınlarına ait olmadığını gördüklerini belirtti.

Cesede baktığında cesedin tanınmayacak hale geldiğini gördüğünü dile getiren Sımpil, "Oğlumun kopan elinden, cesedin ona ait olduğunu anladım. Vücudundan kopan parçanın Fırat'ımın eli olduğunu gördüm. Oğlumun cesedini tankerin altından çekip çıkardım." dedi.

- "Mühendis olmak istiyordu"

Sımpil, Fırat'ın saygılı bir çocuk olduğunu, aradan geçen bir yıla rağmen arkadaşlarının hala kendilerini ziyaret ettiğini vurguladı.

Gördüğü herkesin Fırat'ın ölümünden duydukları acıyı kendilerine ilettiğini söyleyen Sımpil, "Herkes Fırat'ın nasıl bir vahşetle öldürüldüğünü gördü. Allah bu vahşeti bize yaşatanlara da aynı acıyı yaşatsın ve hakkımızı yanlarına bırakmasın. Hiçbir acı Fırat'ın acısı gibi olamaz. Salih bir insan olduğu için Allah onu yanına erken aldı." diye konuştu.

Sımpil, oğlunun acısını her gün yaşadığına işaret ederek annelerin ağlamasını istemediğini aktardı.

Kapının önüne her çıktığında gözlerinin önüne oğlu ile ayrıldığı anın geldiğini anlatan Simpil, şunları kaydetti:

"Bize, bu halka bu vahşeti yaşatanlar durdurulsun. PKK'lılar yaptıklarının görülmemesi için aydınlatma lambalarını kırıyorlardı. Bahçelerin arasında mühimmat hazırlıyorlardı. Bu Müslüman halka bunu yaşatanların Allah yanlarına bırakmasın. Fırat'ın acısı yüreğimden çıkmıyor. Oğlum mühendis olmak istiyordu. Cumhurbaşkanımız güçlü bir lider. Kendisinden teröristlere karşı gerekeni yapmasını istiyoruz. Artık bu katliamlar dursun."

Sımpil anıldı

Silvan Kaymakamlığınca Selahaddini Eyyubi Camisi'nde öğlen namazının ardından düzenlenen anma etkinliğine Silvan Kaymakamı Murat Kütük, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, 13 yaşında yaşamını yitiren Sımpil'in yakınları ile çok sayıda vatandaş da katıldı. Kaymakam Kütük, geçen yıl ilçede istenmeyen terör olaylarının yaşandığını söyledi.

Güvenlik güçlerine yapılan saldırıda Sımpil'in hayatını kaybettiğine işaret eden Kütük, "Aslında askerlerimize yönelik tuzaklanan el yapımı patlayıcı, annesinin verdiği parayla bakkala giden Fırat evladımıza denk gelmesiyle feci şekilde hayatını kaybetti. Bugün de onun ruhuna Yasin'i şerif okuduk." dedi.

- "Terörün dini, dili, ırkı ve mezhebi yok"

AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ise geçen yıl masum bir çocuk olan Sımpil'in terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdiğini anımsattı. Silvan'ın çok sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Akar, "Sımpil, buradaki vatandaşların yaşadığı acının sembolü haline geldi." dedi. Akar, bölgenin yaşadığı sıkıntılı günleri aşacağını, artık bölgenin güzelliklerinden bahsedileceğini vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz