Evladına kavuştu!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine bir aile daha katıldı.

Evladına kavuştu!

Üniversitede okurken kandırılarak dağa götürülen oğlu İbrahim için Gaziantep'ten gelen baba Talip Küçük "Oğlumun her iki gözünde görme oranı yüzde 20. Sınavları bittikten sonra hastaneye gidecektik. Sınavlardan sonra oğlumuzdan haber alamadık" derken, Anne Semra Küçük "Evladımı 7 yıldır görmüyorum. Hastayım, tedavi görüyorum. Ölmeden oğlumu görmek istiyorum" diye konuştu.

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen aileler, HDP binası önündeki oturma eylemini 681’inci günde de sürdürdü. Aile sayısı, 2014'te Burdur'da üniversitede okuduğu sırada 20 yaşındayken kaçırılan İbrahim Halil'in Gaziantep'in Nizip ilçesinden gelen babası Talip ve annesi Semra Küçük'ün katılmasıyla 233 oldu.

'OĞLUM TÜRK ASKERLERİNE TESLİM OLSUN'

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nde okuduğu sırada terör örgütü PKK tarafından kaçırılan İbrahim Halil'in Gaziantep'te yaşayan babası Talip ve annesi Semra Küçük, HDP il binası önündeki evlat nöbetine katıldı. Talip Küçük, oğlunun bulunması için evlat nöbetine katıldığını belirterek, "Oğlumun bulunması için buraya geldim. Oğlumun şu an Irak'ta olduğunu düşünüyorum. Telefonla bir kere görüştük. 'Beni merak etmeyin' dedi ve kendisinden telefonu aldılar. Oğlum beni duyuyorsa eğer Türk askerlerine teslim olsun. Bize dönsün, HDP'nin götürdüğünü biliyoruz ve ondan istiyoruz. İki gözünün de görmesi yüzde 20. Sınavları bitince ameliyat olacaktı ama sınavlar bitince oğlumuzdan haber alamadık" dedi.

'TEDAVİ GÖRÜYORUM, ÖLMEDEN OĞLUMU GÖRMEK İSTİYORUM'

Anne Semra Küçük ise gözyaşlarıyla oğluna teslim olması için çağrıda bulunarak, "7 yıldır görmüyorum. Sesini duymadım, ben rahatsızım. Tedavi görüyorum. Ölmeden oğlumu görmek istiyorum. Sesimi duyuyorsan eğer oğlum çık, gel. Her şekilde seni kabul ediyorum. Ben oğlumu istiyorum onu almadan gitmeyeceğim" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz