Evlat nöbetindeki anne: 32 çocuk geldi, inşallah oğlum 33'üncü olur

Diyarbakır’da, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 233 ailenin evlat nöbeti 737'nci güne girdi. 7 yıl önce lise 2'nci sınıf öğrencisiyken Van'da kaçırılan oğlu Faruk için eylem yapan Rahime Taşçı, "32 çocuk geldi, inşallah oğlum 33'üncü olur. Oradaki herkes gelsin, büyükler, küçüklerin ellerinden tutsun kaçıp geri gelsinler" dedi.

Evlat nöbetindeki anne: 32 çocuk geldi, inşallah oğlum 33'üncü olur

Diyarbakır'da oğlu Mehmet Akar'ın terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirtip HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın evladına kavuşması, diğer aileler için de umut oldu. Hacire Akar'ın da çağrısıyla çocuklarına kavuşmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019'da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. 233 ailenin 737 gündür sürdürdüğü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarına kavuşan aile sayısı 32 oldu.

'İNŞALLAH BU ANNE VE BABALARIN ÇİLELERİ BİTER'

Van´da, 7 yıl önce lise 2'nci sınıf öğrencisiyken kaçırılan oğlu Faruk için Kars'tan gelerek eyleme katılan Rahime Taşçı, oğlu kaçırıldığı zaman da eylem yaptığını söyledi. 32 ailenin evladına kavuştuğunu ifade eden Taşçı, "2 yıl bitti, 3'üncü yıla girdik. Oğlum için burada eylem yapıyorum. 7 yıl önce oğlum kaçırıldığı zaman yine eylem yapmıştım. 15 yaşındaydı Faruk, şu an 22 yaşındadır. Oğlum ölü mü, sağ mı bilmiyorum. Faruk'a seslenmek istiyorum, oğlum neredesin, korkma geri gel. Gel devletimize sığın, anneni babanı tek bırakma, rica ediyorum oğlum. İnşallah bu anne ve babaların çileleri biter. Faruk gelmeyene kadar buradan kalkmayacağım, eylemimi sürdüreceğim. 32 çocuk geldi inşallah oğlum 33'üncü olur. Oradaki herkes gelsin, büyükler küçüklerin ellerinden tutsun kaçıp geri gelsinler" diye konuştu.

CİĞERLERİMİZİ BİZDEN KOPARDILAR

Oğlu Ramazan için eylem yapan anne Mevlüde Üçdağ, evladını almadan HDP il binası önünden ayrılmayacağını söyledi.

Üçdağ, "HDP ve PKK'yı kınıyoruz. Çünkü evlatlarımızı, ciğerimizi bizden koparıp, götürdüler. Allah hakkımızı bırakmasın. Anne ve babalar olarak buradan ayrılmayacağız." dedi.

Oğluna seslenen Üçdağ, "Oğlum gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Hiçbir şekilde korkma, annen gibi cesaretli ol." ifadelerini kullandı.

Van'ın Gürpınar ilçesinden oğlu Mikail'e kavuşmak için gelerek eylem yapan baba Yusuf Erdinç de evladının Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okurken kandırılarak dağa götürüldüğünü belirtti.

5 yıldır evladından haber alamadığını dile getiren Erdinç, "HDP oğlumu kaçırdı, götürdü. Oğlumu HDP'den istiyorum. HDP oğlumu getirene kadar burayı terk etmeyeceğim." diye konuştu.

Erdinç, oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz