Evlat nöbetindeki anne: 8 yıl bekledim, 9'uncu yılda inşallah gelirsin

Diyarbakır’da, HDP binası önünde, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını söylediği oğlu Faruk için Kars'tan gelip oturma eylemi yapan Rahime Taşçı, oğlunun 8 yıl önce 3 Mart'ta kaçırıldığını ifade ederek, "8 yıl bekledim, inşallah 9'uncu yılda sen buraya gelirsin, ben seni kucaklarım" dedi.

Evlat nöbetindeki anne: 8 yıl bekledim, 9'uncu yılda inşallah gelirsin

2014 yılında lise 2'nci sınıf öğrencisiyken kaçırılan oğlu Faruk için Kars'tan gelip HDP binası önünde eylemini sürdüren Rahime Taşçı, "Faruk'um 8'inci yılını bitirdi bugün. 9'uncu yılına giriyor. Ben Faruk'tan haber almadım. Sağ mı, ölü mü? Bilmiyorum. Buradan oğluma sesleniyorum. 8 yıl bekledim, inşallah geleceksin. 9'uncu yılda inşallah sen buraya gelirsin, ben seni kucaklarım. Herkes seni bekliyor. Allah rızası için gel. Ben rahatsızım. Gel, beni tek bırakma. Devletimiz kucağını açmış. Gel artık, ceza yok. Kimseden korkma gel. Ben seni çok seviyorum" diye konuştu.

VAN'DAKİ ANNELER

Van'da, çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP il binası önündeki eylemi, 31'inci haftada da sürdü. Eyleme kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, mücadelesinden vazgeçmeyeceğini belirterek, "Çocukları dağda olan anne ve babalara sesleniyorum. Gelin, korkmayın. Siz hakkınız olan evlatlarınızı zalimlerden ve katillerden istiyorsunuz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler