Evlat nöbetindeki baba: Çocuklarımız dağda ölüme terk edildi

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 208 ailenin oturma eylemi, 545'inci günde, kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürüyor.

Evlat nöbetindeki baba: Çocuklarımız dağda ölüme terk edildi

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 208 ailenin oturma eylemi, 545'inci günde, kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürüyor. Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, 2015'te 17 yaşındayken, kaçırılan oğlu Fatih için evlat nöbetini sürdüren Abdullah Demir, "18 aydır HDP il binası önünde oturuyoruz. Bunlarda hiç vicdan, merhamet yok mu? Çocuklarımızı dağda ölüme terk etmişler, bizi de kendi kapılarında ölüme terk etmişler" dedi.

'ÇOCUKLARIMIZI DAĞDA ÖLÜME TERK ETMİŞLER'

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, 2015 yılında fırında çalışırken terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Fatih için evlat nöbetini sürdüren Abdullah Demir, 18 aydır HDP il binası önünde evlatları için eylemlerini sürdürdüklerini söyledi. Eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını anlatan Demir, "18 aydır HDP İl binası önünde oturuyoruz. Bunlarda hiç vicdan, merhamet yok mu? Çocuklarımızı dağda ölüme terk etmişler, bizi de kendi kapılarında ölüme terk etmişler. Bunlarda utanma, sıkılma yok. Annelere baksınlar, evlerini terk etmişler. İşlerini güçlerini bırakmışlar çocuklarının peşindeler. Haklı bir davanın peşindeler. Bunlar bilsinler ki biz ya çocuklarımızı alacağız ya da bu kapıda öleceğiz. Oğlum beni duyuyorsa gelsin, Türk adaletine teslim olsun. Devletimiz büyük bir devlettir. Gelen çocuklara, kelepçe takmadan anne ve babaya teslim ettiler. Bizler de o sevinci yaşayalım. Kim bizim sesimizi duyuyorsa, bizlere dua etsinler" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz