Görüş Bildir

Evlat nöbetindeki baba: Dağda olan bütün çocuklar gelin, teslim olun

Diyarbakır'daki evlat nöbetine katılan Necmettin Biçer, 7 yıl önce kızının PKK tarafından kaçırıldığını belirterek, "Dağda bulunan bütün çocuklara seslenmek istiyorum; gelin, güvenlik güçlerine teslim olun" dedi.

Evlat nöbetindeki baba: Dağda olan bütün çocuklar gelin, teslim olun

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır'da evlatlarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen aileler, 3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlattı. 285 ailenin dönüşümlü olarak 962 gündür sürdürdüğü eylemde şu ana kadar 35 aile, çocuğuna kavuştu.

Adana'da 2015 yılında yaşadıkları dönemde kızı Gülcan'ın (18) HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını söyleyen eylemdeki Necmettin Biçer, "HDP kapatılmadığı müddetçe kanlı elleri, hep Kürt çocuklarının üzerlerinde olacak.

TESLİM OLUN ÇAĞRISI

HDP kapandıktan sonra Türkiye de iyi olacak. Hiçbir Kürt çocuğu dağa gitmeyecek. HDP'li Semra Güzel, gidip dağda PKK'lı ile fotoğraf çekmişti. Bu, HDP'nin kapatılması için gereken bir delil değil midir? Dağda bulunan bütün çocuklara seslenmek istiyorum; gelin, güvenlik güçlerine teslim olun" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi