Evlatlarımızla kavuşturun!

Anne Türkan Mutlu "Evlatlarımız ne zaman bize verilirse bizim için o zaman Kadınlar Günü olur"

Evlatlarımızla kavuşturun!

Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 918'inci gününde devam ediyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde evlat nöbetindeki ailelere sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile özellikle kadınlar destek ziyareti gerçekleşti. Aileler, ellerinde kaçırılan kızların fotoğrafları ve pankartlarla HDP ile terör örgütü PKK'yı protesto etti.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafı ile Türk bayrakları taşıyan aileler, HDP ve terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getirdi. İstanbul'dan 8 yıl önce kandırılarak dağa götürülen kızı Ceylan için oturma eylemi yapan Türkan Mutlu, Diyarbakır anneleri adına yaptığı açıklamada, kızına hasret kaldığını belirtti.

"HDP, 'Kadınlara özgürlük.' diyor. Neden bir kadın olarak kızımı göremiyorum? Özgürlük varsa ben neden Ceylanımı göremiyorum. Evlatlarımız ne zaman bize verilirse bizim için o zaman Kadınlar Günü olur." diyen Mutlu, evlatlarına kavuşana kadar eylemi kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

Mutlu, "Özellikle HDP'li kadın milletvekillerine sesleniyorum, hangi yüzle Kadınlar Günü'nü kutluyorsunuz?" ifadesini kullandı.

Kızı Zübeyde için oturma eylemi yapan anne Esmer Koç da 9 yıl önce henüz 15 yaşındayken kızının dağa kaçırıldığını belirtti.

Anne olarak 9 yıldır acı çektiğini anlatan Koç, şöyle konuştu:

"Aramadığım sormadığım kapı kalmadı. Ama kızımdan haber alamadım. Kızım öldü mü bilmiyorum. HDP'den, PKK'dan kızımı istiyorum. O benim her şeyim. HDP milletvekillerine sesleniyorum, hangi yüzle sokağa çıkıyor, 'Kadınlar Günü' diyorsunuz?"

 EYLEME BİR AİLE DAHA KATILDI

Diyarbakır'dan 2015 yılında kandırılarak dağa götürülen Uğur Tekin'in annesi Fatma Tekin de oturma eylemine dahil oldu.

Tekin, evladından yıllardır haber alamadığını belirterek, "Kandırılıp dağa götürüldü. Okul okuyordu. Okula gidiyorum diye çıktı, bir daha haber alamadık. Anneleri gördüm içime bir umut doğdu. 35 kişi geldi, bana da umut olur diye geldim." dedi.

Dağdaki kızların hakkını arayalım

PKK tarafından kaçırılan oğlu Mustafa’ya geçen yıl 29 Temmuz’da kavuşan, ancak eylem yapan ailelere destek olmaya devam eden Ayşegül Biçer, "Bugün sözde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu annelere, dağda, tecavüze, şiddete uğrayan kızların hakkını sormak için bugün bütün kadınlar olarak buradayız. Sessiz anneleri sesi, dağdaki tecavüze, şiddete uğrayan çocukların çığlığı olmaya devam edeceğiz. Ben evladımı kazandım ama bu zulme dur demek için buradayım. Burada olmaya devam edeceğim. Gelin hep beraber bu anaların, bu dağda tecavüze, şiddete uğrayan kızların hakkını arayalım. Yeter artık demek için birlik olalım. Bu anneler kimseden bir şey istemedi. 918 gündür burada feryat figan eden annelerin feryadını duymayan birçok siyasi parti var, akademisyenler, sanatçılar, sözde insan hakları ve çocuk hakları savunucuları var. Neredesiniz, kiminlesiniz? Sizi vicdana ve merhamete davet ediyoruz. Biz anneler olarak sizleri şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz" diye konuştu.

2013'te 15 yaşındayken kaçırılan kızı Zübeyde için Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelerek, evlat nöbetini sürdüren Esmer Koç da, şunları söyledi:

"HDP'liler benim kızımı PKK'ya teslim etti. 9 senedir bir anne olarak ben bu acıyı çekiyorum. Aramadığım, sormadığım kapı kalmadı. Kızımdan bugüne kadar hiç haber alamadım. Kızım öldü mü, kaldı mı, bilmiyorum. Ben kızımı istiyorum. Evladımı istiyorum. O benim şerefim, haysiyetim, namusum, her şeyim. HDP milletvekilleri hangi yüzle sokaklara çıkıp, kadınlar gününü kutluyor. Siz önce gidin çocuklarımızı, kızlarımızı dağdan indirin, bize teslim edin sonra sokak sokak gezip kadınlar gününü kutlayın."

Kaynak: Diyarbakır Söz