Evler Mayın Tarlası

Sur'da yasak 51'inci gününe girerken, Hasırlı ve Fatihpaşa mahallesinde "her ev bir tuzak" içerirken Polis ve Asker'i şehit eden iki keskinç nişancı etkisiz hale getirildi, akşam saatlerindeki patlamada ise 7 güvenlik görevlisi yaralandı.

Evler Mayın Tarlası

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan operasyonlar 51’inci gününde devam ederken, Hasarlı ve Fatihpaşa Mahallesi’nde PKK örgütü militanlarının sözde karargah olarak kullandığı bölgeler ablukaya alındı. Her ev bir tuzak olan Sur ilçesinde Bordo Bereliler tarafından imha edilen tuzakların yollarda, sokaklarda, evlerin girişlerinde ve kapılarında yoğunlukta olduğu belirtildi.  Dabanoğlu Mahallesi Süleyman Nazif Sokak'ta teröristlerin tuzakladığı bombaların imhası sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 7 güvenlik görevlisi yaralandı.

KESKİN NİŞANCILARIN HEDEFTE

Güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan çalışmalarda teröristlerin barındıkları, mevzilendikleri ve keskin nişancı ile patlayıcı yerleştirdikleri noktalar tek tek tespit edildi. Yapılan tespitlerin üzerine bölgede 24 saat esasına göre uçan polis helikopterinin aldığı görüntüler karadan operasyonu sürdüren birliklere verilerek, örgüt militanlarının sözde karargah olarak kullandıkları alana sıkıştırıldı. Güvenlik kuvvetlerinin görüntü almaması için arargah olarak kullandıkları bölgeye giren sokakları bezlerle kapattığı, bölgedeki binaların üzerinden de brandalarla engellediği belirtildi.

BOMBALAR İMHA EDİLİYOR

Operasyonlara dahil olan ve Bordo Bereli olarak adlandırılan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvet Komutanlığı birlikleri, teröristlerin kurduğu bombalı tuzakları imha etmeye başladı. Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve korucularla devam eden operasyonlara 150 Bordo Bereli’nin de katılması ile genişletilen operasyonlarda PKK'lıların kurdukları bombalı tuzakların teker teker imha edildiği belirtildi.

HER EV BİR TUZAK YERİ

Bordo Bereliler tarafından imha edilen bombalı tuzakların ardından birlikler Hasırlı ve Fatihpaşa Mahallesi’nde terk edilen evlerde arama yapıyor. Bir süre önce kullandıkları ve güvenlik kuvvetleri ile girdikleri çatışmalardan sonra kaçtıkları evlerde tuzaklar kurdukları ortaya çıktı.

MUTFAK TÜPLERİ İLE TUZAK

Bordo Bereliler tarafından imha edilen tuzakların yollarda, sokaklarda, evlerin girişlerinde ve kapılarında yoğunlukta olduğu belirtildi. Kaldırım altları, sokak ortaları, rögar kapakları altları ile teröristlerin boşalttığı evlerin girişlerine değişik bombalar tuzakladığı bildirildi. Bordo Bereliler tarafından başlatılan imha çalışmalarında PKK'lıların boşalttığı evlerin giriş kapılarının arkasına mutfak tüpleri ile tuzak kurulduğu ve kapının açılması ile bomba düzeneğinin devreye girerek patlama meydana geldiği belirtildi. Bordo Bereliler tarafından son üç günde yaklaşık 50 bombanın etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Boşaltılan evlerin büyük bölümünde tuzaklama olduğu için güvenlik kuvvetlerinin büyük titizlikle ilerlediği öğrenildi.

KESKİN NİŞANCILAR ENGELLİYOR

Örgüt üyelerinin alan hakimiyeti kurduğu bölgelere operasyon düzenleyen güvenlik kuvvetleri, örgüt üyeleri tarafından binalara yerleştirilen keskin nişancılar tarafından ateş altına alınmaları nedeniyle şehit verildiği bildirildi. Güvenlik kuvvetlerinin verdiği şehitlerin bir bölümünün keskin nişancılar tarafından başlarından vurulduğu, bir bölümünün ise tuzaklanan bombaların imhasında yaşandığı belirtildi. Dün devam eden operasyonlarda tuzakları imha eden Bordo Bereliler, bir binaya yerleştirilen iki keskin nişancıyı tespit ederek öldürdü. Öldürülen keskin nişancıların Avcı Deniz ve Avcı Roza kod adlı iki keskin nişancı olduğu öğrenildi.

MUHİMAT DESTEĞİ SAĞLANDI

Çatışmaların yoğunlukla yaşandığı Fatihpaşa ile Hasırlı mahallelerine dün çok sayıda Kirpi adı verilen araçla personel ve mühimmat taşıyan zırhlı araçlar, operasyonlara destek için mahallelere giriş yaptı. Yasaklı mahallerin yakınlarında bulunan Gazi Caddesi'nde ise yoğun güvenlik önlemleri alınırken, giriş çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılıyor. Operasyonların devam ettiği bölgelere yakın yerlerde ambulanslar ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

7 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALI

Akşam saatlerinde Örgüt üyelerinin tuzakladıkları patlayıcıların imhası sırasında 7 güvenlik görevlisi yaralandı. Olay saat 17.00 sıralarında Dabanoğlu Mahallesi Süleyman Nazif Sokak'ta meydana geldi. PKK'lıların tuzakladığı bombaların imhası sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk bilgilere göre 7 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralıları almak için bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler