Evlerine Dönerken!

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağının kalkmasının ardından evlerine dönmek üzere yola çıkan 10 kişilik aile Diyarbakır yakınlarında kaza geçirdi. 6 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Evlerine Dönerken!

Sadık Salar'ın kullandığı minibüs, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunun 30. kilometresindeki Kaldırım Mahallesi yakınlarında şarampole devrildi.

Kazada, sürücü Salar ile Çiğdem Salar (43), Cahide Salar, Berkan Salar (3), Zehra Salar ve Caner Salar (4) hayatını kaybetti. Yaralanan Rabia Salar, Yeknur Salar, Ferhan Salar (17) ve Kerem Endakçı helikopter ambulans ile kaldırıldıkları Gazi Yaşargil ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavi altına alındı.

Salar ailesinin, bir süre önce PKK'lıların sözde "öz yönetim" ilan edip, çukur kazdığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Aşağı Güveç Köyündeki evlerini terk edip Hatay'daki yakınlarının yanına sığındığı, operasyonun tamamlanmasının ardından evlerine dönmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Şanlıurfa karayolunda bu sabah meydana gelen trafik kazasında menfeze yuvarlanan minibüsteki aynı aileden 3'ü çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi ağır yaralandı. Kazada ölen ve yaralananların Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yaşadıkları ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçeden ayrılıp Gittikleri Hatay'dan yasağın kaldırılmasıyla evlerine dönen Salar Ailesi'nin fertleri olduğu ortaya çıktı.

Kaza, Diyarbakır- Şanlıurfa karayolunun 30'uncu kilometresindeki, Karayakup Köyü yol ayırımında bugün saat 05.30 sıralarında meydana geldi. Salar ailesi fertlerini taşıyan 30 E 1073 plakalı minibüs, sürücü 24 yaşındaki Sadık Salar'ın henüz bilinmeyen nedenle direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yol kenarındaki menfeze uçtu.

6 ÖLÜ, 4 YARALI

Hurdaya dönen minibüste bulunan 10 kişiden sürücü Sadık Salar ile aile fertlerinden  Çiğdem Salar (43), Cahide Salar, Berkan Salar (3), Zehra Salar ve Caner Salar (4) hayatını kaybetti. Yaralanan Rabia Salar, Yeknur Salar, Ferhan Salar (17) ve Kerem Endakçı helikopter ambulans ile kaldırıldıkları Gazi Yaşargil ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavi altına alındı.

İlk belirlemelere göre sürücünün direksiyon başında uyuklamasının neden olduğu sanılan kazada, minibüste bulunan ve parçalanan ev eşyası, gıda maddeleri, bisiklet, çocuk mamaları, oyuncaklar geniş bir alana saçıldı.

Kaza yerinde savcının yaptığı incelemenin ardından Hakkari nüfusuna kayıtlı ölenlerin ve yaralananların kimlik tespiti işlemleri başlatıldı.

YASAĞIN KALKTIĞI YÜKSEKOVA'YA DÖNÜYOLARDI

Kazada ölen ve yaralanan Sağlar ailesinin fertlerinin Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne 6 kilometre uzaklıktaki Aşağı Güveç Köyü'nde yaşadıkları ortaya çıktı. Yüksekova'da kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağının getirilmesiyle birlikte Salar ailesinin  Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ndeki yakınlarının yanlarına gittikleri belirtildi.

Ailenin Yüksekova'da sokağa çıkma yasağının 30 Mayıs günü saat 06.00 ile 20.00 arasında kaldırılmasının ardından ilçedeki evlerine dönmek üzere Dörtyol'dan minibüsle evlerine gitmek üzere yola çıktıkları ortaya çıktı. Kaza, Salar ailesinin oturduğu Yüksekova'nın Aşağı Güveç Köyü'nde büyük üzüntüye neden oldu.

HARABEYE DÖNEN EVLERİNİ GÖREMEDİLER

Salar ailesinin yasağın başladığı gün ayrıldıkları ve bir yıl önce Aşağı Güveç Köyü'nden taşındıkları Yüksekova ilçe merkezinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki iki katlı evleri de operasyonlar sırasında harabeye döndü. Kazada can veren Salar ailesinin 6 ferdi, harap haldeki evlerini geremedi. Kazanın duyulması üzerine mahallede büyük üzüntü yaşanırken, Salar ailesinin yakınları cenazelerini almak için Diyarbakır'a gitti. Cenazelerin ailenin bir yıl önce Yüksekova'ya göç ettiği Aşağı Güveç Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.

ACI HABER AİLE FERTLERİNE ULAŞTI

Acı haberleri Yüksekova'daki yakınlarına ulaştı.  Aldıkları haberle yasa boğulan yakınları, terör olayları nedeniyle yaşadıkları acının bu olayla ikiye katlandığını söyledi.  Terör olayları nedeniyle Salar ailesinin evinin de büyük hasar gördüğünü anlatan yakınları, hayatını kaybedenlerin Aşağı Öveç köyünde toprağa verileceğini ifade etti.

Salar ailesinin yakınlarından G.S, çok büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, "Aile yasaktan önce Mersin'e gitmişti. Orada inşaatlarda çalışarak geçimlerini sağlıyorlardı. Yasağın kalkmasıyla evlerine dönmeye karar verdiler. Ancak evleri de harabeye dönmüş durumda. Acımız ikiye katlandı." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz