Eylem sona erdi!

Elektrik zamlarını yaptıkları 3 günlük mum yakma eylemi ile protesto eden Diyarbakır esnafı “Bugün ışıklarımızı kapamamıza izin vermeyenler yarın faturalarımızı ödeyemediğimizde ışıkları açabilecekler mi?” diye sordu.

Eylem sona erdi!

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semtinde bulunan Sanat Sokağı’ndaki esnafların  elektrik zamlarını protesto etmek amacıyla başlattıkları 3 günlük eylem sona erdi. Yaktıkları mum ardından ışık kapama eylemi gerçekleştiren esnaflar, alkışlarla protestolarını sürdürdü.

Eyleme dair yapılan basın açıklamasında konuşan Ofis Sanat Sokağı Dernek Başkanı Ümit Umdu, günlerdir ışık kapama ve mum ışıkları yakarak esnafların zamları karşı protesto ettiğini ifade ederek, “Bir noktadan sonra zaten bu ışıklar kapanacak açılmayacak. Bugün ışıklarımızı kapamamıza izin vermeyenler yarın acaba bu insanlar faturalarını ödeyemediklerinde gelip bu insanların ışıklarını açabilecekler mi, çok merak ediyoruz” dedi.

DAVA AÇILDI

Yaptıkları eylem ile tepkilerini ortaya koymaya ve halkın sesini duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Umdu, konuyla ilgili Diyarbakır Baro Başkanı ve Esnaflar Odası Daire başkanıyla görüştüklerini ifade etti. Umdu, “Bu konuyla ilgili zaten dava açıldı. Danıştay yürütme kararları alındı. Bunların sonucunu da dört gözle bekliyoruz” diye belirtti.

5 KATINDAN FAZLA ZAMLAR

Yurttaşların böyle giderse kepenglerini kapatacaklarını söyleyen Umdu devamında şöyle konuştu: “Elektrik şirketleri kamulaştırılsın. Bizim esnaf olarak istediğimiz budur. Evinde daha önce 80 TL - 200 TL gelen faturalar bin - bin 500 TL’yi bulmuş durumda. Özellikle sadece elektrik değil buradan enerji bakanına da sesleniyoruz. Doğalgaz, petrol zamları almış başını gidiyor. Ne olacak bu vatandaşların hali?  Yaptığımız 3 günlük eylemimizi burada sonlandırdığımızı belirtmek istiyorum.”

Alkışlarla biten açıklamaya balkondan çaldığı erbane ile eşlik eden bir yurttaş ise “Faturam 3 bin 800 geldi” diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz