Faciadan dönüldü

Kuvvetli rüzgarda çatıdaki su tankı otomobilin üzerine düştü

Faciadan dönüldü

Diyarbakır’da etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle çatıdaki boş su tankının üzerine düştüğü otomobilde hasar oluştu. Ağaçları deviren kuvvetli rüzgar, bir binanın da çatısını uçurdu.
Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü’nün uyarısından ardından Diyarbakır’da etkili olan kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar yürümekte zorlanırken, şiddetli rüzgarla birlikte Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde 8 katlı bir binanın çatısındaki boş su tankı park halindeki 21 AAH 158 plakalı otomobilin üzerine düştü. Araçta hasar oluştu. Diclekent Mahallesi'nde bir binanın çatısı uçarken, site içerisindeki ağaç da devrildi.
Yenişehir ilçesinde güvenlik amacıyla yol kenarına dizilen bariyerler de rüzgarla birlikte devrildi. Fabrika Mahallesi Tekel Kavşağı’nda da inşaat halindeki bir caminin minaresi kuvvetli rüzgarla birlikte beşik gibi sallandı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
‘KILPAYI KURTULDU’
Üzerine su deposu düşen aracın sahibinin amcası Naif Doğanay, “Yeğenim araçtan çıktıktan sonra yukarıdan boş bir su deposu arabanın üzerine düştü. Yeğenim kıl payı kurtuldu. Kafasına değmiş olsaydı şu an hayatta olmayabilirdi. Daha önce tedbir alınmış olsaydı bu böyle olmazdı. Bina sakinlerinden şikayetçi olacağız. Eski bir su deposu ve sökülmüş vaziyette çatıya bırakmışlar” dedi.

ÇATI VE TABELALAR UÇTU: 2 YARALI

Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde bulunan özel bir okulun tabelası ile Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi Elazığ Bulvarı’ndaki açık oto pazarının girişinde bulunan tabela kuvvetli rüzgarda düştü.

Yine Bağlar ilçesi Sakarya Caddesi’nde 2 kişi, bir iş yerinin tabelasının üzerlerine düşmesi sonucu yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kayapınar ilçesi 500 Evler’de de iki katlı bir evin çatısı uçtu.

SİİRT’DE ÇATILAR UÇTU

Öte yandan Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin dış cephe camı, etkili olan kuvvetli rüzgar sırasında park halindeki otomobilin üzerine düştü. Otomobilde, hasar oluştu.

Kentte etkili olan kuvvetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 8’inci katından kopan dış cephe camı, otoparkta park halindeki Erhan Keskin’e (40) ait 35 SFY 58 plakalı otomobilin üzerine düştü. Araçta hasar oluştu.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Facianın eşiğinden döndüklerini belirten Erhan Keskin, “Eşim aracı, sabah otoparka park edip, hastaneye gidiyor. İşlerini bitirdikten sonra aracın başına geldiğinde, camının dağıldığını görüyor. Aracımızda şu anda maddi bir hasar söz konusu. Hem arka camı patlamış hem de aracımızın tavanında hasar mevcut. Hastanenin 8’inci katında çift cam olarak tabir edilen camın dış yüzeydeki camı yerinden çıkıyor ve aşağıda aracımızın üzerine düşüyor. Allah’tan aracın içerisinde, eşim, çocuğum yoktu. Araçta zarar görecek kimse yoktu ama aşağıdan bir insan da geçebilirdi. Maalesef şu anda hastanenin başka camlarına baktığımızda sıkıntılı camların olduğunu görüyoruz. Yetkililerin bununla alakalı önlem almasını istiyoruz” dedi.

METEROLOJİ UYARIYOR

Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, rüzgarın ağırlıklı olarak güneyden orta kuvvette yer yer kuvvetli eseceği, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batman’da kuvvetli ve fırtına (30-50 km/saat, yer yer 60 km/saat) şeklinde, Siirt ve Şırnak’ta ise kuvvetli fırtına (60-80 km/saat, yer yer 90 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını konusunda uyarılarda bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz