Görüş Bildir

Faciaya ramak kala!

Sur'daki dünkü çatışmalarda 1'i ağır 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Yenişehir ilçesinde ise "mazgala döşenen" bomba yüklü üç piknik tüpü, son anda fark edilerek imha edildi. Büyük bir facia kılpayı atlatıldı.

Faciaya ramak kala!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlar 76'inci gününde de devam ederken, operasyona katılan güvenlik kuvvetlerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 1'i ağır 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Örgüt üyeleri, Yenişehir ilçesinde yol üzerindeki mazgala döşediği bomba yüklü 3 tüp, polisin dikkati sayesinde fark edilip, kontrollü olarak imha edildi. Olayda yolda ve çevredeki bina ile iş yerlerinde maddi hasar oluşurken, büyük bir facia kılpayı atlatılmış oldu.

SUR'DAKİ OPERASYON

Sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Sur ilçesi Hasırlı ve Fatihpaşa mahallelerinde yoğunlaşan operasyonlara katılan güvenlik kuvvetlerine binalarda gizlenen teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1'i ağır 5 güvenlik görevlisi yaralandı.

5 GÜVENLİK GÖREVLİSİ

 Yaralanan güvenlik görevlileri K.V., S.S.,H.Ş., T.Y. ve C.Ç., bölgeye gelen ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şarapnel parçalarının vücutlarına isabet ettiği güvenlik görevlilerinden birinin durumu ciddiyetini korurken, diğerlerinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

BARİKATLAR KAPATILIYOR

Güvenlik güçlerinin sabah saatlerinde başlattığı operasyonda Hasırlı Mahallesi'nde bulunan bazı hendekler kapatıldı. Kurulan barikatlar da kontrollü olarak yıkıldı. Operasyonların sürdüğü ilçede esnaf kepenk açmazken, polis ekipleri yasağın olmadığı bölgelere giriş ve çıkış yapan vatandaşlarda güvenlik amacıyla üst araması yaptı. Operasyonların sürdüğü bazı mahallelerde ise dumanların yükseldiği görüldü.

196 ÖRGÜT ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sur ilçesinde 6 örgüt üyesi daha etkisiz hale getirilerek, bugüne kadar öldürülen terörist sayısının 196'ya çıktığı belirtildi. Açıklamada Sur'daki operasyonlarda bir adet av tüfeği ve bir adet jeneratör ele geçirildiği, altı adet el yapımı patlayıcının da imha edildiği bildirildi. İlçede operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

POLİSİN DİKKATİ FACİAYI ÖNLEDİ

Öte yandan, Merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan Sezgin Karakoç Caddesi üzerinde, örgüt üyeleri tarafından yoldaki mazgala gece saatlerinde bomba yüklü 3 tüp bırakıldı. Polisin durumu fark etmesi üzerine bölge boşaltıldı. Yolu çift yönlü olarak ulaşıma kapatan polis, daha sonra bomba uzmanlarına haber verdi.  Olay yerine gelen uzman ekipler, mazgalın altında 3 adet bomba yüklü tüp tespit etti.

BOMBALAR İMHA EDİLDİ

Bunun üzerine çevredeki güvenlik önlemleri daha da arttırıldı. Polis, güvenliği aldıktan sonra bombaları kontrollü olarak infilak ettirdi.

Patlamanın etkisiyle yolda ve çevredeki iş yerleri ile evlerde maddi hasar oluştu.  Polis, patlamanın ardından olay yerinde inceleme yaparak, tüp parçalarını incelemek üzere emniyete götürdü. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, kapatılan yol daha sonra trafiğe açıldı.

PKK'LILARIN YAKTIĞI ARAÇLAR

Buarada, PKK mensupları, önceki akşam saatlerinde Silvan-Diyarbakır karayolunun 18. kilometresinde durdurdukları bir TIR ve başka bir aracı ateşe verdikten sonra olay yerinden uzaklaştı. Teröristler, durmayarak kaçan bir araca ise otomatik silahlarla ateş açtı. Olayda araçta bulunan bir kişi ayağından yaralandı. Olay anında bölgede bulunan vatandaşlar, teröristler kaçtıktan sonra yanan araçları cep telefonu kamerası ile kaydetti.  Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi