Görüş Bildir

Faillere ulaşıldı

7 Polisi şehit eden, 30'a yakın kişinin de yaralanmasına neden olun, bomba yüklü araçla yapılan saldırıda flaş gelişmeler yaşanırken, 9 kişi gözaltına alınırken, PKK saldırıyı üstlendi.

Faillere  ulaşıldı

Diyarbakır'da dün PKK'lıların bomba yüklü araçla, polis servis midibisüne yönelik düzenlediği ve 7 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Saldırıyı, 300 kilo bomba yerleştirilen otomobili park ederken görüntüleri ortaya çıkan PKK'lı teröristin yaptığı tespit edildi. Terör örgütü de hain saldırıyı üstlendi.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi, Bağcılar Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler bomba tuzakladıkları otomobili zırhlı polis servis midibüsü geçerken uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda polis memurları Alper Zor, Necdet Alıcı, Fatih Mehmet Ertuğrul, Mustafa Yiğitalp, Serkan Talan, Mustafa Karakaya ve İlyas Kaygusuz, şehit olurken 13'ü polis 27 kişi de yaralandı. Saldırının ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, saldırıyla ilgili görülen 9 kişiyi gözaltına aldı.

İKİ SAVCI SORUŞTURUYOR

Cumhuriyet Başsavcısı nezaretinde 2 başsavcı vekili ile 2 savcı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında olay yerinde keşif yapıldı, olaya ilişkin MOBESE ve güvenlik kamerası görüntüleri incelendi.

300 KİLO BOMBA YÜKLENMİŞ

Bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından olay yerinde yapılan ayrıntılı incelemede, otomobile 300 kilo bomba yüklendiği belirlendi. Bomba yüklü aracı olay yerine park ederken görüntüleri ortaya çıkan PKK'lının da saldırıyı gerçekleştiren terörist olduğu tespit edildi.

Kimliğinin tespitine çalışılan teröristin, otomobili park ettikten sonra gizlendiği yerden servis midibüsü geçerken uzaktan kumanda ile bombayı infilak ettirdiğini söyleyen yetkililer, yakalanması için operasyon başlatıldığını söyledi.

SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ

Bu arada saldırıyı ise PKK bir açıklamayla üstlendi. PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'ndaki açıklamada "31 Mart günü saat 1700'de Bağcılar mahallesinde, özel harekat polislerinin içinde bulunduğu bir konvoya yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir" denildi.

KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER

İncelemenin ardından tekrar trafiğe açılan bölgede oluşan tahribat, patlamanın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Bombalı saldırının meydana geldiği yerde 1 metre derinliğinde çukur oluşurken, çevrede park halinde bulunan tüm araçlarda maddi hasar oluştu. Civarda bulunan istinat duvarları yıkılırken, 1 kilometrelik alan içinde bulunan tüm evlerin, patlamanın oluşturduğu basınç nedeniyle camları kırıldı. Birçok evin duvarları yıkılırken, Bağlar Belediyesi’ne bağlı ekipler de parçalanan araçlardan etrafa sıçrayan parçaları temizledi.

ŞEHİTLERE CENAZE TÖRENİ

7 şehit polis memuru için, dün sabah Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığında tören düzenlendi. Törene Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Bakanlar ve Milletvemilleri ile İl Vali Hüseyin Aksoy ile vatandaşlar katıldı.

Şehit polis memurları Alper Zor, Necdet Alıcı, Fatih Mehmet Ertuğrul, Mustafa Yiğitalp, Serkan Talan, Mustafa Karakaya ve İlyas Kaygusuz'un Türk bayrağına sarılı naaşları ambulansla tören alanına getirildi.

Başbakanlığa ait otobüsle tören alanına gelen Davutoğlu, tören mangasını selamladı ve şehit ailelerinin yanına gitti. Şehit ailelerinin "Ne olur sorun hesaplarını, tek dertleri vatandı, vatanı sevmekti" sözleri üzerine Başbakan Davutoğlu, "Merak etmeyin, hesabını soracağız" dedi. Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, şehitlerin öz geçmişleri okundu.

VAKUR VE KARARLI OLMAK

Davutoğlu,  Diyarbakır'da 7 canı cennete uğurladıklarını söyledi. Şehitlere "ölüler" denilmemesi gerektiğini belirten Davutoğlu, şehitleri sadece bu vatanın aziz topraklarına değil, milletin manevi gönlüne de uğurladıklarını kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, saldırıyı gerçekleştirenlerin ve arkasındaki odakların kimler olduğunu çok iyi bildiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Onlar, o aracın arkasına gizlenseler de biz onların maskesini indirdiğimizde, biliyoruz kim olduklarını, onlar Çanakkale'ye, Sarıkamış'a ve vatan toprağına saldıran nice müstevlilerin bugün devamı mahiyetindeki hainlerdir, alçaklardır. Onlar yurt dışındaki plan kuranların, tuzak kuranların buradaki piyonlarıdır. Onların karşısında her zamankinden daha dik, her zamankinden daha vakur ve kararlı olmak zorundayız."

Şehit yakınlarına taziyelerini ileten Davutolğu, şehit yakınlarının 78 milyon insanın yakını olduğunu belirtti.

EMANETİNİZ KORUNUCAKTIR

Bugün, uğurlanan şehitlerin Sarıkamış, Çanakkale, Yemen, Sakarya, Malazgirt savaşları şehitlerinin yanlarına gittiklerini aktaran Davutoğlu, "Emin olunuz emanetiniz ve korumaya ahdettiğiniz, uğurunda fedai can eylediğiniz aziz vatanımız, al bayrağımız, istiklalimiz ebediyen korunacaktır. Silah arkadaşlarınız sizlerden devraldıkları bu kutsal emaneti son nefeslerine kadar korumaya kararlıdır. Sizlere buradan, Diyarbakır'dan vatanımızın ayrılmaz parçası olan topraklardan sesleniyoruz, uğruna fedai can eylediğiniz bu topraklardan sizlerin manevi şahsiyetinize sesleniyoruz, Diyarbakır'ın her bir suru, her bir burcu, her bir minaresi şahit olsun ki sizin uğrunda fedai can eylediğiniz değerler, sonsuza kadar yaşayacaktır. Emanetiniz korunacak, al bayrak her zamankinden daha görkemli bir şekilde semaya yükselecektir. Allah mekanınızı cennet eylesin" diye konuştu.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş tarafından törende dua edildi ve 7 şehidin naaşı, askeri uçakla memleketlerine uğurlandı.  Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de çelenkleri yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi