Fedakar öğretmen

Sur ilçesindeki Kapaklıpınar İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Muhammed Musab Gümüş, yaptığı çalışmalarla okulun çehresini değiştirdi.

Fedakar öğretmen

Muhammed YILDIZ

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kapaklı pınar İlkokulunda görev yapan Muhammet Musab Gümüş, göreve başladığı ilk günden itibaren okuldaki eksiklikleri gidererek büyük bir fedekarlık örneği sergiledi.

Gümüş'ün girişimleri sonucu 30 yıllık okulun hem çehresini hem de kaderini değiştirdi. Çeşitli vakıf ve kurumların desteği ile okulun olmazsa olmaz ihtiyaçlarını gideren Gümüş, öncelikle bahçesi ve tuvaleti olmayan köy okuluna TOVAK Vakfı’nın maddi ve manevi desteği ile tuvalet yaptırdı.

OKULUN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Okulun bahçesine tel örgü çektiren ve girişimlerde bulunarak bahçesine Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 çöp kovası bıraktıran Gümüş, Sur Belediyesi’nin de kapısını çalarak, okulun bahçesine öğrencileri toz ve çamurdan kurtarmak için kum döktürdü.

Gümüş’ün girişimleri sayesinde hayırsever bir işadamının desteği ile okul bahçesine çeşme yapılırken, okulun iç ve dış boyası öğretmenlerin maddi desteği ile yapıldı.

Köylülerin ve İl Fidan Müdürlüğü’nün yardımı ile yine bahçeye 100’e yakın fidan dikildi. Çarşı ve Umut Atölyesi gibi gruplar da öğrencilere kıyafet ve kırtasiye yardımı yaparken, Gümüş’ün girişimleri sayesinde bir banka da okula bilgisayar bağışladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz