Fetih yürüyüşü

Bugün saat 16.30'da Ulu Cami'den Hz. Süleyman Camisi'ne doğru yapılacak "Fetih Yürüyüşü" ile başlayacak olan etkinlik, Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisi meydanında AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan'ın katıldığı "Fetih Programı" ile devam edecek. AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, 7 Mayıs Cumartesi günü düzenleyecekleri programa herkesi davet etti.

Fetih yürüyüşü

DİYARBAKIR(SÖZ)-Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Diyarbakır'ın fethinin 1383. yıl dönümü dolayısıyla etkinliği bugün düzenleyecek.

AGD'den yapılan açıklamaya göre, bugün saat 16.30'da Ulu Cami'den Hz. Süleyman Camisi'ne doğru yapılacak "Fetih Yürüyüşü" ile başlayacak olan etkinlik, Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisi meydanında AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan'ın katıldığı "Fetih Programı" ile devam edecek.

FETİH ETKİNLİKLERİ        

Programda, Kur'an-ı Kerim'i güzel okumada dünya birincisi olan Ahmet Ebul Kasimi ile 8. Türkiye Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında ikinci olan Rıfat Ablay Kur'an-ı Kerim okuyacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, 7 Mayıs Cumartesi günü düzenleyecekleri programa herkesi davet etti.

ETKİNLİĞE DAVET ÇAĞRISI

İslam coğrafyasının önemli şehirlerinden Diyarbakır'ın fethi için bir araya geleceklerini belirten Turhan, "Pandemi sebebiyle bir süredir yüz yüze düzenleyemediğimiz 'Diyarbakır’ın Fethi' programını bu sene güzide şehrimiz Diyarbakır'da, kucaklaşarak gerçekleştirerek hasret gidereceğiz ve fethin manasını daha iyi anlamaya gayret edeceğiz." ifadesini kullandı.

GÜFTE YARIŞMASI SONUÇLANDI

Burada, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ın İslam Orduları tarafından fethedilmesi 1383'üncü yılı kutlaması etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Diyarbakır Fetih Marşı Güfte Yarışması"nın kazananları belli oldu.

"İslamiyet, İslam Medeniyeti, Barış, Diyarbekir, Fetih, Fethin Sembolleri, Hazreti Süleyman, Sahabe, Kutlu Nesil" kavram ve konularını barındıran eserlerin yer aldığı yarışmada, Türkçe kategorisinde İbrahim Şaşma "Diyarbakır Fethi" ile birinci, Ahmet Tanyıldız "Fetih Destanı" ile ikinci, Mehmet Gülsever "Kutlu Fetih" eseri ile üçüncü oldu. 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLER

Kürtçe kategorisinde ise Bilal Güler "Fethe Mubarek" ile birinci, Mustafa Turan "Selam Ey Diyarbekir" ile ikinci, Hamit Öztekin "Fetha Mubin" eseri ile üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü güfteler ödüllendirilecek. Türkçe ve Kürtçe kategorilerinde birinci olan güfteler bestelenerek bu seneki Fetih kutlamalarında kullanılacak. 

Kaynak: Diyarbakır Söz