FETÖ'nün darbe girişimine protesto

Aralarında, AK Parti, HÜDA PAR ve MHP il yöneticilerinin de bulunduğu vatandaşlar, Hükümet Konağı önünde toplanarak çarşı merkezine kadar yürüdü.

FETÖ'nün darbe girişimine protesto

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ile darbeyi eleştiren pankartları taşırken, "Dik dur eğilme bu ümmet seninle", "Oyunu bozacak Müslümanlar nerede" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan AK Parti Eğil İlçe Başkanı Mehmet Karakaş, milli iradeye ve demokrasiye yönelik yapılan darbe girişiminin Cumhurbaşkanı, Başbakan, devlet yöneticileri, güvenlik güçleri ve milletin direnişiyle akamete uğratıldığını söyledi.

PROTESTO EDİLDİ

Milletin, Cumhurbaşkanına, demokrasiye ve halkların hürriyetine olan bağlılığını net şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Karakaş, şöyle konuştu:

"Milletimizin bütün unsurları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının herhangi bir ayrım gözetmeksizin sergilediği kararlılık ve birlik duygusu devam ettikçe karşımızda hiçbir şer odağı duramayacaktır. Paralel yapıya mensup olan ve FETÖ'ye ayakçılık yapan her kim olursa olsun hangi kuruluşta yönetici olursa olsun Eğil halkı olarak takipçisi olacağız ve her türlü mücadeleyi vereceğiz."

Karakaş, darbeyi engellemeye çalışırken şehit olan güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Yapılan açıklamanın ardından darbeyi engellemeye çalışırken şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlar için dua okundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz