Firari katil yakalansın

Diyarbakır’da kızının gözleri önünde firari eşi tarafından öldürülen Remziye Yoldaş’ın kız kardeşi Evindar Tura konuştu. Tura; “Ablamın katilinin en kısa sürede yakalanmasını istiyorum” dedi.

Firari katil yakalansın

Eşi tarafından kızının gözleri önünde silahla öldürülen Remziye Yoldaş’ın kız kardeşi Evindar Tura, katilin uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından hapse girdiğini, açık cezaevindeyken bir süre önce firar ettiğini, Remziye'nin de buna karşı çıktığı ve teslim olmasını istediğini söyledi. Tura, "Her gün farklı insanların fotoğrafını paylaşırdım ablamın fotoğrafını paylaşamadım. Her gün fotoğrafını paylaştığım kadınlardan olmamalıydı benim ablam. Can güvenliğimiz yok. Ablamın katilinin en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyorum” dedi.  

AİLESİ YARDIM VE YATAKLIK YAPIYOR

Veysi Yoldaş’ın olayı yaptıktan sonra kaçtığını gözyaşları içerisinde anlatan Tura, “Kardeşleri ve ailesi kendisine yardım ve yataklık yapıyorlar. Hem onun hem de ona yardım ve yataklık yapanın hepsinin alınmasını istiyorum. Eğer güvenlik güçleri üzerinde durur ise hemen yakalarlar. Ben bir kız kardeş olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum; ablam her gün fotoğrafını paylaştığım kadınlardan olmamalıydı. Bu yüzden ne olur hemen bir şeyler yapmalısınız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz