Forum Diyarbakır gençleri buluşturdu

Yüzde 100 Yerli Üretim yüzde 100 Milli Düşünce Sempozyumu’na katılmak üzere Türkiye’nin 81 ilinden Diyarbakır’a gelen 150 öğrenci Forum Diyarbakır AVM yönetimi tarafından, Altındağ Dinlenme Tesislerinde yemekte buluşturuldu.

Forum Diyarbakır gençleri buluşturdu

Türkiye’nin 81 ilinden, Yüzde 100 Yerli Üretim yüzde 100 Milli Düşünce Sempozyumu’na katılmak üzere gelen 150 öğrenci, Forum AVM yönetimi tarafından Altındağ Dinlenme tesislerinde düzenlenen yemekte buluştu.

81 ilden gelen 150 genç, Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılan Yüzde 100 Yerli Üretim, Yüzde 100 Milli Düşünce" sempozyumu’nun ardından Altındağ Dinlenme Tesislerinde organize edilen yemekte buluştu. Geniş ve yeşil alanı ile birlikte sessiz ortamıyla öne çıkan Altındağ Dinlenme Tesislerinde yemek yiyen öğrenciler, memnuniyetlerini dile getirdi.

BAŞKA ÜLKELERDEN GELEN GENÇLER DE VAR

Sadece Türkiye’nin 81 ilinden değil, Suriye’den, Irak’tan ve Macaristan’dan da etkinliğe katılan gençlerin olduğunu vurgulayan Türkiye Gençlik Araştırma ve Geliştirme Ağı Derneği Başkanı Mehmet Sercan Öğe;  “Biz Türkiye Gençlik Kulüpler Konfederasyonu’nun 2013 yılında kurduk. Türkiye genelinde 192 dernek ve Federasyonumuz var. Bu derneklerden biri de Türkiye Gençlik Araştırma ve Geliştirme Ağı Derneği.  4 yıldır Türkiye’nin 35 farklı üniversitesinde gerçekleştirdiğimiz Yüzde “100 Yerli Üretim, Yüzde 100 Milli Düşünce” diye bir sempozyumumuz vardı. Yaklaşık 2 yıldır pandemiden dolayı ara vermiştik. Pandeminin azalmasının ardından Forum Diyarbakır AVM sponsorluğunda sempozyumumuzu gerçekleştirdik. Türkiye’nin 81 ilinden 150 genç kardeşimiz geldi. 5 Temmuz’da gerçekleştirdiğimiz sempozyumun ardından 6 Temmuz’da Diyarbakır gezisi yapacağız. Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde etkinliklerimiz olacak. Sadece Türkiye’nin 81 ilinden değil Suriye’den, Irak’tan ve Macaristan’dan gelen gençlerimiz de var. Yarın da Diyarbakır gezimizi yapıp arkadaşlarımızı şehirlerine göndereceğiz” dedi.

DİYARBAKIR HAKKINDA HEP OLUMLU ŞEYLER DUYDUM

Samsun’dan gelen ve daha önce Diyarbakır’a gelmediğini belirten  Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Bölümü öğrencisi Ceren Tiryaki;  “Diyarbakır hakkında çevremden sürekli olumlu şeyler duyuyordum. Beklediğimden daha güzel bir şehir.  Diyarbakır gezdik, gördük. Gerçekten çok güzel bir şehir. Tekrar gelmek nasip olur inşallah” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz