Galeria yıkımı

Diyarbakır'da 89 kişinin öldüğü Galeria'daki AVM ve 3 blokta önce mahsur kalan kedi ve köpeklerin kurtarılmasına çalışıldı, ardından dün sabah yıkıma başlandı, öğleden sonra bir kedinin olduğu bilgisi gelince, ara verildi.

Galeria yıkımı

Depremlerin ardından bir bloğu yıkılan ve 89 kişiye mezar olan Diyarbakır'daki Galeria Sitesi'nin ayakta kalan diğer 3 bloğunna verilen yıkım kararı öncesi, mahsur kalan kedi ve köpeklerin kurtarılması için itfaiye ekipleri tarafından hem merdiven hem de dron ile çalışma başlatılarak, kurtarılmaya çalışıldı. Dün sabah üç blokta, kontrollü yıkım gerçekleştirilirken, içeride bir kedinin olduğunun tespit edilmesi üzerine, yıkıma ara verildi.

KEDİ VE KÖPEKLER

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Diyarbakır'da 1’i boş 7 bina yıkıldı. Yıkılan binaların arasında Yenişehir ilçesinde bulunan 4 bloklu Galeria Sitesi’nin de bir bloğu yer aldı. Burada 89 kişi yaşamını yitirirken 20 kişi de yaralı olarak çıkarıldı.

ÜÇ BLOĞUN YIKILMASI

Sitenin yıkılmayan 3 bloğunda yaşayanların, içeride kedi ve köpeklerin olduğu ihbarı üzerine bölgeye Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri merdiven ve dron yardımıyla binaların içerisindeki hayvanların tespiti için çalışma başlatılarak, kimileri kurtarıldı.

YIKIMA BAŞLADI

Burada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce ağır hasar' raporu verilen Galeria'nın diğer blokları ile alışveriş merkezine ilişkin yıkım kararı doğrultusunda dün sabah erken saatlerde yıkıma başlandı. Yıkımı bazı bina sakinleri, gözyaşları içinde izledi. 

YIKIM DURDURULDU

Kontrollü şekilde başlayan yıkım, içeride bir kedinin olduğunun belirlenmesi üzerine durduruldu. Valilikten yapılan açıklamada, depremden etkilenen Galeria Sitesinde devam eden yıkım çalışmalarının içeride bir kedinin olduğunun tespit edilmesi üzerine durdurulduğu belirtildi. AFAD ve itfaiye ekiplerinin kedinin kurtarılması için kontrollü bir şekilde çalışma başlattığı kaydedilen açıklamada, "Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıkım çalışmaları devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

BAĞLAR’DAKİ YIKIMLAR

Öte yandan, Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cengizler Sokak'taki 8 ve 10 katlı 2 bina ile 485 Sokak'taki 10 katlı binanın başlayan yıkımı deva ediyor. Bölgede güvenlik tedbiri alan ekipler, yıkım öncesi toz oluşmaması için binalara su tuttu. Bu anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı. Binadan kalan molozlar, kamyonlara yüklenip, hafriyat alanına götürüldü.

Diğer yapıların da kontrollü şekilde yıkımlarının yapılacağı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz