Galeria’nın yıkımı kısmi durduruldu

89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria’da yıkım kısmi tahliye için şimdilik durduruldu. Diyar Galeria’da yaşayanlar ve esnaf önceki akşam Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşerek ağır hasar olmayan bloklardan değeri olan eşyalarını alabilmeleri için çözüm istemişti.

Galeria’nın yıkımı kısmi durduruldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde bir bloğu çöken bir bloğu da kısmen yıkılan Diyar Galeria’da 89 kişi yaşamını yitirdi. Deprem olduğu günden beri Diyar Galeria çevresinde bekleyen vatandaşlar ve esnaf (27 Şubat) dün gece Diyarbakır’da deprem ile ilgili çalışmaları koordine eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ile yetkililerinin de hazır bulunduğu görüşmede vatandaşlar ve esnaf, yıkılmayan ama hasarlı olan bloklardaki değerli eşyalarını almak istediklerini anlattı.

KISMİ OLARAK YIKIM DURDURULDU

Diyar Galeria Sakinleri, “Dört bloğun aynı temel üzerinden yapıldığı varsayılarak yıkım kararu alınmış. Durum böyle değil. Her bloğun temeli ayrı. Yıkılan blok dışındaki iki blokta hasar var, bir bloktaki hasar ağır değil. Depremin mağdur ettiği bizlerin bir kez daha mağdur edilmemesi için çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Diyarbakır 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, bir bina sakininin başvurusu üzerine yıkım için taraflara beş gün süre vermiş, böylece binada mahsur kalan 12 kedi kurtarılabilmişti. Mahkemenin verdiği süre önceki gün dolarken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yapılan görüşmeden sonrası yıkım işlemleri kısmi tahliye için şimdilik durduruldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler