Galerici cinayetinde 3 tutuklama

Kayapınar’da işyerinin önünde otururken silahlı saldırıyı uğrayan Oto Galericisi Serdar Tokur cinayetinde gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Galerici cinayetinde 3 tutuklama

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde oto galericiliği ile emlak satış yapan Serdar Tokur'u (38), iş yerinin önünde oturduğu sırada silahla öldürülmesi olayının faili olan İ.T ve ona yardım eden S.A. ile Ş.G., adlı şüpheliler dün sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesince tutuklandı.

İŞYERİ ÖNÜNDE VURULDU

Cinayetle sonuçlanan silahlı saldırı olayı önceki gün merkez Kayapınar ilçesine bağlı Fırat Mahallesinde yaşandı. Alınan bilgiye göre, saldırganlar 38 yaşındaki oto galerici Serdar Tokur’un işyerine 21 AEB 129 plakalı otomobile geldiler.

TOKUR’A KURŞUN YAĞDIRDILAR

 Otomobilden inen 2 kişiden biri olan S.A çevreyi kontrol ederken, İ.T ise iş yerinin önünde oturan galerici Serdar Tokur’u, yanında getirdiği tabancayla kurşun yağmuruna  tuttu. Peş peşe açılan ateş sonucu kurşunların hedefi olan Tokur olay yerinde yaşamını yitirirken, saldırganlar ise geldikleri otomobille olay yerinden geçti.

OLAY GÜVENLİK KAMESARASINDA

Güvenlik kamerasına da yansıyan olayda Serdar Tokur, hayatını kaybetti. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, incelemeye aldıkları güvenlik kameralarıyla alakalı yürüttükleri soruşturma ve olay yerinden iki kilometre uzaklıkta terk edilmiş halde bulunan araçla ilgili incelemelerde, faillerin kim oldukları tespit edildi.

SALDIRGAN SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Polis, tabancayla ateş eden kişinin İ.T., ona yardım eden kişilerin ise S.A. ve Ş.G. olduğunu belirledi. Ekiplerin düzenlediği operasyonla şüpheliler, olayda kullanılan silahla yakalanıp gözaltına alındı. Olayı gerçekleştiren İ.T., ifadesinde suçunu itiraf ederek, "Bana küfretti, kendimi kaybettim" dedi.

OLAYLA İLGİLİ ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI

Tokur'un cenazesi olaydan bir gün sonra yakınları tarafından toprağa verilirken, söz konusu şüphelilerin İl Emniyet müdürlüğündeki işlemleri dün tamamlandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz