Geçen ay ne yaptık?

Diyarbakır'da yetim ve öksüzlere yönelik yürüttüğü hayır faaliyetleri ile tanınan Yetim-Der Ağustos ayı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Geçen ay ne yaptık?

Diyarbakır'da yetim ve öksüzlere yönelik yaptığı yardımlar ile tanınan Yetim, Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), Ağustos ayı faaliyet raporunu kamuoyuna açıklayarak, faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Yetim- Der Başkan Genel Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal, ümmetin yetimlerine umut olmayı hedefleyen ‘Bir Yetime Sen de Sponsor Ol Projesi' kapsamında 442 yetime 30 bin 940 TL değerinde para yardımı yapıldığını belirtti.

"Bir Yetimi Sen de Evlendir Projesi" kampanyası kapsamında evlenecek çiftlere 7 bin 350 TL değerinde beyaz eşya yardımı yaptıklarını söyleyen Tekdal, gençleri ahlaki açıdan muhafaza etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Yetimlere sağlanan burslar

Yetimlerin eğitimine destek sunmayı hedeflediklerini söyleyen Tekdal, "Bir Yetim Sen de Okut Projesi" kapsamında 32 yetim öğrenciye 3 bin 200 TL değerinde burs yardımı yapıldığı bilgisini verdi.

Tekdal, “Yetimlerin yaşadığı yuvalara da destek olmayı hedefleyen ‘Bir Yetim Annesine Sen de Sahip Çık Projesi' kapsamında 18 yetim annesine bin 800 TL değerinde para yardımı yapılırken, 4 bin 150 TL değerinde gıda kolileri ve alışveriş kartı ve 5 bin 600 TL değerinde de kırmızı et ve kurban eti dağıtımı yapılmıştır.” dedi

“Yetimlere toplam 53 bin TL değerinde yardım yapıldı”

Son olarak Tekdal, “Toplamda 53 bin TL değerinde yardım yapılmış olup, bu yardımda emeği geçen ve katkı sunan tüm yardımseverlere teşekkür ediyor, yetim ve kimsesizlere yardım hususunda tüm halkımızı destek sunmaya davet ediyoruz. Ayrıca halkımızın yaklaşan Kurban Bayramı'nı da tebrik ediyor, bu vesileyle yetim ve mahrumlara ulaştırmak üzere kurbanları da kabul ettiğimizi beyan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz