‘Geçinemiyoruz’ Mitingi bugün!

Diyarbakır'da "geçinemiyoruz" sloganıyla KESK miting düzenleyecek. Miting nedeniyle bir çok yol trafiğe kapatılacağı duyuruldu.

‘Geçinemiyoruz’ Mitingi bugün!

DİYARBAKIR-Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde bugün “Geçinemiyoruz! İnsanca yaşam, emekten ve halktan yana bütçe için omuz omuza” sloganıyla, Diyarbakır’da miting düzenlenecek.

GEÇİNEMİYORUZ MİTİNGİ

Diyarbakır'daki mitinge Amed Emek ve Demokrasi Platformu üyesi sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve dernekler de destek veriyor. Urfa, Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt gibi kentlerden de yoğun katılım beklenen mitingin hazırlıkları tamamlandı. Miting, İstasyon Meydanı'ndan saat 13.30'da başlayacak. Sanatçı Metin Kahraman'ın da mitingde sahne alması bekleniyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Öte yandan, Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada,İstasyon meydanında düzenlenecek program kapsamında güvenlik tedbirlerinden dolayı vatandaşların, etkinliğin yapılacağı alana yakın yollarda giriş ve çıkışlarda mağdur olmaması adına etkinlik süresince trafiğe kapatılacak olan yollar ve alternatif güzergâhların belirlendiği kaydedildi. Kapatılacak yollar şöyle;

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

Akkoyunlu Caddesi, ofis kavşaktan kapatılacak. Alternatif olarak Ekinciler Caddesi-Hintlibaba Caddesine takiben Ali Emiri Caddesini kullanılabilecektir.

Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Sezai Karakoç Kavşağından kapanacak.

Alternatif olarak Cemiloğlu Caddesi, Klavuz Caddesi takiben Nükhet Coşkun Caddesi veya Şehitlik Kavşağı ve Ali Emiri Caddesi takiben Elâzığ Caddesini Kullanabilecektir.

Cemiloğlu Caddesi, Bağlar Polis Merkez Amirliği önünden kapanacak. Alternatif olarak Klavuz Caddesi ve Gürsel Caddesi takiben Nükhet Coşkun Caddesini Kullanabilecektir.

İstasyon Caddesi ve Inaloğlu Caddesi kapanacak. Alternatif olarak Ali Emiri Caddesi, Elâzığ Caddesi veya Ekinciler Caddesi kullanabilecektir. 

Kışla Caddesi kesişimi kapanacak. Alternatif olarak Ekinciler Caddesi ve Elâzığ Caddesi kullanabilecektir. 

Kaynak: Diyarbakır Söz