Gelecek'ten Söz'e ziyaret

Gelecek partisi Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç ve yönetim kurulu üyeleri, Gazetemizi ziyaret etti. Altaç, HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili olarak, "Parti kapatmalarına karşıyız" dedi.

Gelecek'ten Söz'e ziyaret

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç, Gazetemezi ziyaret etti.

Altaç ve Parti Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Büyüktimur'la görüşüp, ülkenin ve Diyarbakır'ın gündemini değerlendirdi. Diyarbakır'ın sosyal ve ekonomik yönde çözüm bekleyen onlarca sorunu olduğunu belirten Altaç, ne yazık ki, çözüme yönelik bir iradenin söz konusu olmadığını iddia etti.

SOSYAL VE EKONOMİK

Esnaftan, öğrenciye, iş adamından, köylüsüne kadar her kesimin tepkili ve gergin olduğuna dikkat çeken Altaç, HDP'nin kapatılıp kapatılmaması yönündeki tartışmalara da değindi.

PARTİLER KAPATILMAMALI

Altaç, partilerinin felsefesi ve siyasi kültüründe parti kapatmanın olmadığını belirterek, "Gerek Gelecek partisi olarak ve gerekse şahsı duruşum, hiçbir şekilde parti kapatılmasına yana değiliz. Karşıyız. Parti kapatmak demokrasiyi, yaralamaktır. daha önce parti kapatmaları Türkiye'nin siyasi tarihinde görüyoruz ve hiçbir şekilde sorun giderici olmadı. Bilakis, soruna sorunlar yığdırdı. Türkiye açısından, demokrasi açısından böylesi bir durumun tekrar edilmesi, büyük bir ayıp olur" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz