Gelin Birlik Olalım

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)'in yeryüzünü nurlandığı hafta olarak idrak edilen Kutlu Doğum haftası etkinlikleri Diyarbakır'da, devam ediyor.

Gelin Birlik Olalım

Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftülüğü tarafından "Gelin Birlik Olalım" temasıyla Kutlu Doğum haftası etkinliği düzenledi.

Cahit Sıtkı Tarancı Tiyatro Salonunda organize edilen etkinliğe, Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, Yenişehir ilçe Müftüsü Şevket Dilmaç, Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Altındağ, Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Büyüktimur, bay ve bayan davetliler katıldı.

GELİN BİRLİK OLALIM

Kur’an ı Kerim tilavetiyle başlayan "Gelin Birlik Olalım" temalı Kutlu Doğum etkinliğinde açış konuşmasını Yenişehir İlçe Müftüsü Dilmaç yaptı. Dilmaç, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler getirirken, sevgiye dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı Kutlu Doğum Haftasına dair sinevizyon gösterisinin ardından konuşan İl Müftüsü İşleyen, Peygamber efendimizin sevgi ve saygıya dayalı, hayatından örnekler getirdi.

PEYGAMBERİN HAYATI

“Bugün sevgisizle bizi bir araya getiren ümmeti olmayı şereflendiren en azizi, iki cihan serveri Hazreti Muhammed Mustafa’ya(S.A.V) binlerce selam ve salât olsun" diyerek konuşmasını sürdüren İşleyen, "Efendimizin dediği gibi ben onu övmeyi, övmekle değilim ancak sözlerim onu övmekle şerefle, itibar kazandırıyor diye az da olsa bu vazifeyi belki bulunduğumuz konum itibariyle beyhude etme misyonluk görevini üstlenmiş oluyoruz. Allah onu konuşarak ağzılar sahibi bir ümmet olmayı nasip eylesin. Allah onu dinlemeye layık kullardan eylesin ve Allah bir araya gelişimizi onun aşkıyla, sevgisiyle salonları, camileri, mabetleri, mescitleri dolduruşumuzun onun ahlakıyla kılmayı vesile olmasını ve mahşer meydanında şefaatine nail olmayı ve vesile olmasını hepimize nasip eylesin. Birlikte yaşama ahlakına ve hukukuna dönülmediği sürece İslam coğrafyasındaki etnik ve mezhep farklılığından kaynaklanan kargaşa, kavganve kanın durmayacağını herkesin bilmesi gerekir.”

BİRBİRİMİZİ ÖLDÜRÜYORUZ

İşleyen, özellikle İslam coğrafyasında yaşanan çatışmalara ve terör olaylarına dikkat çekerken, şöyle dedi; "Öyle bir hale geldik ki insanlar ellerinde satırlarla başka Müslümanları 'Allahu ekber' diyerek katledenleri izler oldu. Öyle bir hale geldik ki, ölen de öldüren de 'Allahu ekber' diyerek öldürüyor. Tüm İslam ümmeti olarak maalesef büyük bir hüzünle, acıyla yaşadığımızı ve iyi bir durum değiliz. Bulunduğumuz her yerde kan var, gözyaşı var, ızdırap var, acı var haksızlıklar hat saffa da ve İslam ümmeti olarak 1milyon insanımızı kaybetmişsek rakamı rast gele söylüyorum. Farzı mahal bu 1 milyon kişinin 900 bin kişisi birbirimizi öldürmüşüz. Anca 100 bin kadarı ise dışarıdan gayri Müslim olanlar bizi yaralamış, katletmişler nasıl bir hale gelmişiz neyi kaybetmişiz ki Irak’ta, Suriye’de bir Şii Müslümanların ibadet ettiği bir camiye Sünniler bir bomba atıyorlar, 70 kişi ölüyor Elhamdülillah 70 Şii katlettik diye seviniyorlar Rabbimize şükür ediyorlar. Neyi kaybetmişiz ki tam aksi oluyor? Bazen yine aynı coğrafya da Hazreti Peygamber’in torunun hunharca katledildiği bela diyarından yine bir Şii ve Sünnilerinde olduğu coğrafya da yüzlerce insanın katledildiği yer oldu.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler