Genç kızlara çeyizlik hediye

Diyarbakır’ın Ergani ilçe Belediyesi’nce hazırlanan projeyle Aile Destek Merkezi'ndeki kadın kursiyerlerin ürettiği el emeği ürünler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen 52 ihtiyaç sahibi nişanlı genç kıza hediye edildi.

Genç kızlara çeyizlik hediye

Diyarbakır’ın Ergani ilçe Belediyesi'nce, ihtiyaç sahibi ailelerden yaşlılara, eğitimden sağlığa, öğrenci odaklı sosyal projelerden kültür ve sanatsal etkinliklere kadar geniş bir kapsamda ilçede yaşayanların memnuniyetine odaklı sosyal projeler geliştiriliyor. Yeni bebeği olan aileler bir bir ziyaret edilerek, bir bebeğin ihtiyaç duyacağı tüm malzemelerin içinde yer aldığı bir 'Hoş geldin bebek paketi' hediye edildi. Yeni yuva kurmaya hazırlanan nişanlı genç kızlara da çeyiz bohçası desteği veriliyor. İlçede evlilik hazırlığı yapan ve maddi imkanı olmayan nişanlı genç kızların çeyizlerine, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan'ın eşi Tülin Karaaslan'ın hayata geçirdiği projeyle destek olunuyor. Belediyenin destekleri ile alınan çeyizlik eşyalar ve Aile Destek Merkezi'ndeki kadın kursiyerlerin ürettiği el emeği ürünler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi nişanlı genç kızlara hediye ediliyor.

GENÇ KIZLARA ÇEYİZ

Çeyizlik ürünleri kursiyer ve görevlilerle genç kızlara ulaştıran Tülin Karaaslan, “Hayata geçirdiğimiz bu sosyal proje sayesinde kızlarını evlendirme hazırlığı içerisinde olan ihtiyaç sahibi ailelerin yükünü azaltmayı, bazen anne ve babası olmayan nişanlı kızlara maddi ve manevi destek olmayı, çeyiz bohçası geleneğini sürdürmeyi, aynı zamanda Aile Destek Merkezi'nde üretilen ürünleri değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Projenin başlamasından itibaren 52 ihtiyaç sahibi genç kızımıza çeyiz desteğinde bulunduk. Allah’ın izniyle yeni bir yuva kurma telaşında olan kızlarımızın hazırlığına ortak olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler