Gençlere umut oldu

Gençlere umut oldu

Gençlere umut oldu

Diyarbakır'ın Silvan Kaymakamlığı tarafından yürütülen Umut Yıldızı projesi, Silvanlı gençlerin umut kapısı oldu. Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, yaptığı açıklamada, ilçede çeşitli nedenlerle okumamış 16-18 yaş arası 170 gencin, Umut Yıldızı projesi kapsamında açılacak olan kurslara başvuru yaptığını söyledi.

Ülkede özelikle 16-18 yaş grubunda, çeşitli nedenlerle okumamış veya okula gönderilmemiş gençlerin mesleki beceri ve iş imkanı kazandırılması ile topluma sağlıklı birey olmalarını amaçlayan İçişleri Bağanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni kapsayan çocukların mutlu geleceği için Umut Yıldızı projesi kapsamında, ilçede başlatılan çalışmalar sonucu 170 gencin başvurduğunu belirten Sezer, belirlenen öğrenciler için İş Kur kayıtlarının yapıldığını bildirdi.

OKUMAMIŞ, MAĞDURLAR

Öncelikle çeşitli nedenlerden dolayı okumamış, mağdur, kayıp, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden gelenler, maddi durumu kötü olanlar kursiyerlerin kayıt altına alındığını kaydeden Sezer, "Bu çalışmalarımızla ilçemizdeki işsizlik sayısında büyük düşüş yaşanacaktır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz